Check of auto milieuzone Antwerpen in mag

Check of auto milieuzone Antwerpen in mag 9

Antwerpen. Foto: Elkedagvakantie


De ANWB adviseert automobilisten die naar Antwerpen willen rijden om tijdig te controleren of hun auto wel de stad in mag. De vuistregel is dat diesels van voor 2006 én benzine-auto’s van voor 1992 per 1 februari deze stad niet meer in mogen. Wie zich niet aan de regels houdt, loopt kans op een boete van €125. De pakkans is groot omdat het verkeer in de hele ring met slimme camera’s wordt bewaakt. Deze camera’s zoomen in op kentekens.

Het stadsbestuur heeft gekozen voor een omvangrijke milieuzone die binnen de ring van Antwerpen en op een stuk van de linkeroever van de Schelde ligt. Deze milieuzone geldt voor dieselauto’s met een lagere emissienorm dan Euro-4 (bouwjaar 2006) en voor benzineauto’s de euro 1 (bouwjaar 1992).

Eigenaren van auto’s die stad niet meer inkunnen, kunnen hun auto op een P + R parkeerplaats zetten en vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum reizen. Ook is het mogelijk om maximaal acht keer per jaar van tevoren een dagpas voor €35 aanschaffen , die als ontheffing dient. Automobilisten met een aangepaste auto en een gehandicaptenkaart zijn vrijgesteld, mits zij zich vantevoren hebben geregistreerd.

Meer informatie is te vinden op www.anwb.nl/milieuzones

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.