Goedkoop naar Basel

Ontdek Basel tijdens een low budget stedentrip.

De komende maanden staat er over het algemeen niets spannends op de agenda. De feestdagen zijn achter de rug en de lente laat nog even op zich wachten. Daarom is dit de ideale tijd om op stedentrip te gaan. Terwijl iedereen op de piste staat of zich voorbereidt op de zomervakantie is het heerlijk rustig, hoteltarieven zijn gunstig en een winters tintje kan wonderen doen voor een stad. Als je op zoek bent naar een originele stad dan kun je eens denken aan Basel.

Budget
Bij een stedentrip naar Zwitserland denk je niet gelijk aan goedkoop, aangezien de koers van de Zwitserse Frank niet heel gunstig is. Toch is de stad ook heel goed low budget te ontdekken, zeker als je een beetje van oude steden houdt. Het oude centrum van Basel is namelijk erg mooi. Je vindt er veel kleine straatjes, huizen met fraaie gevels en indrukwekkende gebouwen. Een dagje rondstruinen met je fotocamera is dus zeker de moeite waard.

Basler Münster
De Basler Münster, de grote kerk, is het gezichtsbepalende gebouw voor de stad. Het gebouw van rode zandsteen, met de veelgekleurde daktegels en dubbele torens valt wel op. Daarnaast leent het zich voor prachtige foto’s vanaf de overkant van de Rijn. Je kunt de kerk ook van binnen bekijken, daarnaast is de crypte ook open voor publiek. Achter de kerk vind je een uitzichtpunt waar je uitkijkt op de Rijn. Een bezoek aan de kerk is het hele jaar door mogelijk en het kost je niets.

Rijn
De stad is ook erg goed vanaf het water te ontdekken. Een rondvaart duurt ongeveer twee uur en laat je alle hoogtepunten zien. Zo kun je de gevels van de binnenstad zien, kom je langs de oude stadsmuren, naar de drielandendriehoek en dan terug naar de Rijnhaven van Basel. Daarnaast kun je de boottocht combineren met een bezoek aan de Romeinse Augst: Een goed bewaarde Romeinse stad waar je even terug gaat in de tijd.

Universiteitstuin
Een andere gratis te bezoeken attractie in de stad is de Botanische Universiteitstuin. Midden in de stad loop je zo tegen de tuin aan en bevind je je opeens in een andere wereld. Zo is er een grote kas met allemaal tropische planten, een rotstuin waar je doorheen kan lopen en er staat een enorme boom. Daarnaast vind je er de grootste orchideeënverzameling van Zwitserland van ruim 1400 soorten. De tuin is al in 1589 aangelegd door de universiteit en is een van de kenmerken waaraan je kan zien dat Basel de oudste universiteitsstad van Zwitserland is.

Andere tips
– Shoppen: De oude binnenstad zit vol met leuke winkels, van bekende merken tot kleine boetiekjes.
– Cultuur: Met bijna 40 musea heeft Basel de hoogste museumdichtheid van Zwitserland. Bezoek internationaal bekende musea als het Kunstmuseum Basel of het museum van beeldhouwer Jean Tinguely.
– Muziek: Het Stadtcasino is de thuisbasis van het symfonieorkest van Basel en hier kun je ook geregeld naar kamermuziek luisteren.
– Het Basler carnaval: Dit wordt ook wel als het grootste volksfeest van Zwitserland gezien, met meer dan 15.000 deelnemers.

Overnachten
In Basel is genoeg keuze als het gaat om hotels. Je kan het dan ook zo prijzig maken als je zelf wilt. Als je aan het begin van het jaar gaat zijn de hotelkamers over het algemeen wel goedkoper. Daarnaast kun je ook gebruik maken van acties om je hotelkamer online nog goedkoper te boeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan korting bij Hotels.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.