Stedentrip-inspiratie voor je reis naar Amerika

Gezellige drukte in hartje New York. Foto: Elkedagvakantie

De eerste maanden van het jaar zijn de beste tijd om op stedentrip te gaan. De hotels zijn over het algemeen goedkoper, het wemelt nog niet van de toeristen en kun je eens de andere kant van een stad zien. Als je alle steden in Europa wel gezien hebt of het eens iets groter wil aanpakken, dan kun je ook aan een overzeese trip denken naar Amerika. Hieronder vind je 4 Amerikaanse stedentrips: voor iedere reiziger wat wils.

New York
Ben je gek op de winter, dan is New York in deze tijd wel wat voor jou. Hoewel alle kerstversiering inmiddels wel opgeborgen is blijft er nog genoeg winterse sfeer over. Daarnaast kan het in de lente ook geweldig zijn om door een bloeiend Central Park te lopen. Je hebt natuurlijk keus uit een enorme reeks highlights, zoals een bezoek aan het Empire State building, de boottocht naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, een show zien op Broadway en shoppen bij Macy’s. Zeker bij je eerste bezoek zijn dit toch wel ervaringen die je mee moet maken. Ben je vaker in New York geweest of ben je niet zo van de gebaande paden? Ontdek dan hier wat er allemaal te doen is in de verschillende wijken.

Las Vegas
Las Vegas is echt iets wat je met eigen ogen gezien moet hebben om het te geloven. Alle Amerikaanse clichés komen hier tot leven en het is geweldig. Als je van een goed spektakel houdt dan moet je hier zijn. In Las Vegas vind je Venetië, Parijs en Egypte in het klein. Daarnaast zijn er verschillende achtbanen op en om hotels gebouwd waar je je shotje adrenaline kan halen. Vooral de achtbaan op hotel New York New York is een aanrader, hier scheer je langs de skyline van the Big Apple, maar alleen dan in de woestijn van Nevada. Ook op het dak van het Stratosphere hotel staan een paar angstaanjagende attracties, alleen geschikt voor de echte waaghalzen. Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel shows om te zien, kun je gokken en moet je natuurlijk op de foto met het Las Vegas bord.

Los Angeles
In Los Angeles is wel wat te vinden voor iedereen. Kunst en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Getty Center of de Walt Disney Concert hall. Natuurlijk is Los Angeles ook het kloppende hart van de Amerikaanse filmindustrie en moeten liefhebbers een bezoek brengen aan Hollywood. Loop over The Walk of Fame, boek een sterrentour langs het huis van bekende filmsterren of breng een bezoek aan The Universal Studios (echt een aanrader). Ook voor sportievelingen is er genoeg te doen. De sterren zijn helemaal weg van hiken. Een wandeling in Runyon Canyon is niet alleen goed voor je gezondheid, er worden ook regelmatig celebrities gespot. Dus wie weet wie je tegenkomt. Bekijk de hele top 10 met must sees voor Los Angeles.

San Francisco
In San Francisco kun je nog steeds de overblijfselen van de jaren ’60 voelen. Ze vieren deze zomer dan ook het 50 jarig jubileum van ‘The summer of Love’. De hippie vibe is nog sterk in de stad en dat is erg leuk om mee te maken. Naast de sfeer proeven is er ook nog genoeg te doen. Er is natuurlijk de Golden Gate bridge. Bedenk dat het in San Fransisco heel mistig en koud kan zijn, dus als je iconische foto’s wil maken moet je je bezoek goed plannen. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de illustere Alcatraz gevangenis. Dit is een veel bezochte attractie, dus regel je kaartjes van te voren! Ook een rondje met de beroemde trams langs de geverfde gevels is een aanrader. Je kunt je prima een paar dagen vermaken in deze ontspannen stad.

ESTA
Ben je helemaal geïnspireerd om je eigen reis naar Noord-Amerika te gaan plannen? Bedenk dan wel dat je een ESTA nodig hebt om Amerika binnen te mogen. Dit kan bijvoorbeeld via eVisa application. Hier kun je online je ESTA regelen zodat je zorgeloos op reis kan.

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.