Test: Nieuwe Regatta dag-rugzak met optimaal draagcomfort

Met de Regatta rugzak op pad. Foto: Elkedagvakantie

Wandelen is iets dat we graag doen bij Elkedagavakantie. Voor onderweg moet je dan wel wat proviand meenemen en uiteraard bescherming tegen (onverwachtse) regen. Met name die laatste voorzorg bleek geen overbodige luxe bij ons weekendje Terschelling. We hadden de Regatta Blackfell II 25L dagrugzak mee om te testen. De rugzak bood ruim voldoende ruimte voor wat warme kleding, wat eten en een regenjas. En handig: De rugzak heeft ook zijn eigen regenjas in de bodem van de rugzak, zodat zelfs bij een heftige plensbui de regen geen kans heeft.

Geen zweet

Na een weekend met de rugzak doorgebracht te hebben is als belangrijk pluspunt het draagcomfort te melden. De schouder- en heupbanden zorgen dat je de rugzak zonder enige ergernis lange tijd kunt dragen. Handig is het systeem waarbij je rug vrijgehouden wordt, zodat de lucht daar vrij spel heeft. Dat voorkomt dat je met een bezwete rug rondloopt. Nu zijn er wel meer fabrikanten die dat beloven, maar veel weten dat in de praktijk niet waar te maken. Bij de Regatta is dat wel het geval.

Wandelstokken

De fabrikant noemt het zelf het StreamAir systeem en dat zorgt ervoor dat je rug wordt geventileerd tijdens intensievere tochten. De verstelbare borst- en heupgordel, lendekussentjes en gepolsterde schouderbanden laten de rugzak goed aansluiten op je lichaam. Het hoofdcompartiment is met een rits afsluitbaar en, zoals gezegd, groot genoeg om kleding en reisbenodigdheden mee te nemen. Kleine attributen zijn op te bergen in het vakje met rits bovenop de dagrugzak. Met het reflecterende span-koord aan de voorzijde trek je de bagage compact bij elkaar. De zijvakken van mesh en geschikt voor een drinkfles of opgerolde regenjas. De diverse lusjes en riemen zijn handig om allerlei materialen aan je rugzak te bevestigen zoals wandel- en skistokken.

Conclusie

De Regatta Blackfell II 25L heeft een aangenaam formaat: niet te groot en niet te klein. Als grappig extraatje zit er een fluitje in een van de schouderbanden, zodat je alarm kunt slaan als je verdwaald bent. Ook zitten er reflecterende banden op, waardoor je in het duister goed zichtbaar bent. Ook is er los een waterreservoir bij te kopen. Als enig nadeel zien wij het ontbreken van een zak op de voorzijde van de rugzak. In de praktijk blijkt zo’n vak reuze handig voor het even snel wegstoppen van een routeboek of een kaart. Maar dat is dan ook het enige. Een prima rugzak, die zijn geld waard is.

Informatie

De Regatta Blackfell II 25L is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en via webshops. In twee kleurstellingen: zwart met blauwe accenten en blauw met gele accenten. Consumentenadviesprijs € 74,95. Waterreservoir Hydration Bladder 2L, € 14,95. Er zijn ook twee grotere uitvoeringen verkrijgbaar van de Blackfell II:
35L, € 79,50
60L + 10, € 99,95.
Informatie: www.regatta.com.

Sinds de oprichting in 1981 is familiebedrijf Regatta al snel uitgegroeid tot een toonaangevend outdoormerk. Het Britse bedrijf staat vooral bekend om de hoogwaardige outdoorkleding en wandelschoenen voor de gehele familie. Het merk heeft een eigen waterproof materiaal ontwikkeld, Isotex. Hiermee wordt waterdichte, ademende kleding gemaakt met een waterkolom tot 20.000 mm.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.