Citytrip naar de Poolse parel

Hoewel 85% van de stad in WOII is platgegooid, zijn er hele stukken weer prachtig herbouwd, zoals die oude stadsdeel.


Warschau is een nog vrij onontdekte bestemming die meestal niet verschijnt in de top 10 lijstjes van populairste citytrips. Een stedentrip naar de nog onontdekte Poolse parel is zeker de moeite waard. Betreft shoppen, restaurants en gezellige smalle straten is Warschau niet heel anders dan andere Europese citytrip bestemmingen. Warschau is uniek en een uitstekend voorbeeld van hoe dynamisch een stad kan zijn. Time to momo introduceert Warschau als online bestemming met route en app waarmee de tips voor Warschau binnen stromen. De route voert langs onverwachte plekken zodat de reiziger het uiterste uit een stedentrip kan halen.

Een mix van heden en verleden
De feniks stad, Warschau. 70 jaar geleden verwoeste de Tweede Oorlog zo’n 85% van de stad. Anno 2017, is de stad volledig herrezen uit het as van de oorlog. Hierbij is Warschau een mix van heden en verleden. Enerzijds is de snelle communistische opbouw op te merken met grove betonnen bouw, met het Paleis van Cultuur als de kers op de taart. De 15% van gebouwen die nog overeind stonden zijn ingenomen door hippe barren, nachtclubs en detail winkels. Daarnaast is er nog het oude compleet herbouwde stadscentrum. Een ommuurde middeleeuwse stadsmarkt dat pronkt aan de Wisła. De herbouw is zodanig gelukt dat het hele oude centrum nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst is geplaatst. De geslaagde herbouw van de historische binnenstad wordt wel “Het wonder van Warschau” genoemd.

Śródmieście
In de wijk Śródmieście huist het oude en nieuwe centrum. Binnen dit district liggen de hoogtepunten van Warschau. De time to momo route neemt de stedenreiziger mee door dit mooiste gedeelte van Warschau. De route voert langs het hoogste gebouw, het Paleis van Kultuur, de oudste universiteit, Universiteit Warschau en de Koninklijke straat, Nowy Swiat. Naast historische hoogtepunten en talrijke uitzichtpunten zijn er ook veel smakelijke lunchrooms & gezellige kroegen in de time to momo route opgenomen. Een bijzondere inkijk die verder gaat dan de gemiddelde top-10-lijstjes die op internet te vinden zijn.

Online route en app
time to momo Warschau is verkrijgbaar in de webshop voor €2,99, als app of pdf route. De app is ook offline te gebruiken. Stedenspecialist time to momo (voorheen 100% stedengidsen) focust zich op de feel good experience tijdens citytrips. Met stedengidsen, apps en losse routes brengt time to momo de stedenreiziger langs restaurants, cafe’s, musea, galeries, winkels en bezienswaardigheden waar de locals graag komen. Alle highlights uit de steden zijn geschreven en gefotografeerd door een onafhankelijke redactie.

Lees ook de reportage: Tien tips voor Warschau

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.