Mythe van Excalibur komt naar Movie Park Germany

Het zwaard van Excalibur, zoals bezoekers die te zien krijgen. Foto: PR


In Movie Park Germany in het Duitse Bottrop-Kirchhellen krijgt de wildwaterbaan “Mystery River” zowel een nieuw thema als een nieuwe naam: Excalibur – Secrets of the Dark Forest. Koning Arthur, de ridders van de Ronde Tafel en duistere creaturen en sprookjesfiguren zullen de attractie in de toekomst gaan bevolken, en het beroemde zwaard uit deze mythische geschiedenis doet haar intrede: Excalibur.

“Deze rit is een van de oudste en meest populaire van ons park”, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. “Nu willen we deze oudgediende uit onze parkgeschiedenis recht aandoen en een waardige en frisse upgrade geven”.

Wat gebeurt er?

De bezoekers worden door tovenaar Merlijn op een riskante zoektocht naar het legendarische zwaard Excalibur gestuurd. Dit werd namelijk de tafelridders ontstolen en moet zo snel mogelijk weer naar de rechtmatige eigenaar, Koning Arthur, terug. De reis is alleen mogelijk door talrijke gevaarlijke manoeuvres door betoverde wouden en donkere holen te maken. “Iedere etappe van de attractie heeft een nieuwe thematisering, maar de ritkarakteristieken blijven natuurlijk bestaan”, legt de bedrijfsleider uit.

Star Trek

De vernieuwing van de zogenaamde Rapid River Rides is een nieuwe stap in het kader van kwaliteitsmanagement in het park. Na de bouw van de grootste achtbaan uit de parkgeschiedenis “Star Trek™: Operation Enterprise” in 2017, richt Duitslands grootste film- en attractiepark zich nu op deze klassieker. “Van tijd tot tijd krijgen ook onze oudere attracties de volle aandacht, vooral de attracties die bij onze bezoekers erg geliefd zijn”, zegt Thorsten Backhaus. De attractie behoort tot de grootste en duurste attracties in zijn soort in Europa, daarom is een complete nieuwbouw ervan niet ter sprake gekomen. “De rit is na 20 jaar nog altijd een zeer populaire hoofdattractie in ons park en heeft zelfs een eigen fanclub”, vertelt Backhaus met een knipoog.

Alles met films

“De thema’s film en televisie staan voor alles dat we in ons park doen. In de afgelopen jaren hebben we onder andere de Teenage Mutant Ninja Turtles, Star Trek™ en The Walking Dead® naar het park gehaald.“ Nu komt er met Excalibur een nieuwe geschiedenis naar het park die ontelbare keren als onderwerp van spectaculaire en spannende verfilmingen heeft gediend. “Sinds enkele jaren vragen wij ons af welk thema goed bij ons past. In de zomer van 2017 hebben we voor dit thema gekozen en we hopen met deze klassieker alle generaties te bereiken en te inspireren.” Een ding zal ook na deze vernieuwde thematisering onveranderd blijven: het risico om nat te worden blijft onverminderd hoog.

Dankzij Movie Park´s eigen reisorganisatie Movie Park Holidays is voor degene die van ver komen, een bezoek inclusief een overnachting in een van de omliggende partner hotels makkelijk te regelen. www.movieparkholidays.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.