Een Engelse jas voor ‘levenslang gebruik’

Een Engelse jas voor 'levenslang gebruik' 9

Een Jago Jacket in actie. Foto: PR


Nu weet ieder product voor zichzelf natuurlijk prachtige promopraat te maken, maar deze jas van Jago ziet er wel indrukwekkend uit. Oordeel zelf of het je de 465 dollar waard is die er voor gevraagd wordt.

Het met de hand gemaakte Jago Jacket uit Engeland is geïnspireerd door een jas die meer dan 40 jaar lang, 3 verschillende eigenaren heeft beschermd en heel de wereld heeft rondgereisd. Oorspronkelijk was de jas eigendom van Andreas Geissberger, een fanatieke wintersporter, waarna hij doorgegeven werd aan de vader van Alex Orr, de oprichter van Jago Jacket, die het verder droeg op zijn reizen in de wildernissen en naar de metropolen van de wereld. Uiteindelijk werd de jas aan Alex zelf geschonken. Toen de jas verloren ging, besloot hij een soortgelijk item te ontwerpen. Het resultaat: het Jago Jacket.

100% katoen

Wat maakt deze jas zo bijzonder? Het antwoord is ventile: 100% puur katoen. Eerder werd ventile verwerkt in de jassen van de Britse jachtpiloten tijdens de Tweede Wereldoorlog, om hen te beschermen tegen de vrieskou en de neerslag. Daarnaast droeg Sir Edmund Hillary een ventile-jack tijdens de allereerste beklimming van de Mount Everest. Vandaag de dag maakt de Britse Royal Air Force nog steeds gebruik van deze duurzame stof.

Waterdicht en ademend

De weerbestendige prestatie van deze stof is te danken aan het feit dat de tussenruimten worden vergroot wanneer ze in contact komen met vocht, waardoor de stof dicht gaat en zo de doorgang van water voorkomt. Hierdoor vormt het een goede bescherming tegen wind, regen, sneeuw en kou. De jas is voor $465 en verkrijgbaar. Meer informatie op op: www.jagojackets.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.