43% van de vrouwen vindt een babymoon ‘niet romantisch’

In de laatste maanden van je zwangerschap op reis is ‘niet leuk’, zo zeggen veel vrouwen. Foto: PR

Zo’n 43% van de vrouwen tussen de 18 en 40 jaar vindt een babymoon (lees: de laatste vakantie met de partner tijdens de zwangerschap) helemaal niet romantisch. Dit blijkt uit een onderzoek van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders.

Je zou misschien verwachten dat een babymoon als een romantische vakantie wordt ervaren. Maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval te zijn. Een kwart van de vrouwen tussen de 18 en 40 vindt een vakantie namelijk romantischer als ze niet zwanger zijn en bovendien lekkerder in hun vel zitten. Voor 18% van deze groep vrouwen is een babymoon zelfs het laatste waar zij behoefte aan hebben. De meest genoemde redenen hiervoor zijn o.a. vanwege een dikke buik of opgezette enkels.

Zwangerschaps-bucketlist

Ondanks dat een groot deel van de vrouwen een babymoon niet romantisch vindt, is deze reis volgens de gegevens van de reisorganisatie toch heel populair. De babymoon staat namelijk op nr. 2 op de bucketlist van zwangere vrouwen tussen de 18 en 40 jaar. De helft van de vrouwen tussen de 18 en de 40 overweegt dan ook om zo’n reis te gaan maken.

Babymoon mag niet te veel kosten

Ondanks dat de babymoon populair is, mag deze zeker niet te veel kosten. Circa 73% van de vrouwen tussen de 18 en de 40 wil niet teveel uitgeven aan een dergelijke vakantie.. Zo’n 27% geeft aan zeker niet meer te willen betalen dan aan een gemiddelde andere vakantie.

Het hele onderzoek staat hier.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.