Las Vegas opent de deuren weer

Hotels in Las Vegas. Foto: Elkedagvakantie
Hotels in Las Vegas. Foto: Elkedagvakantie

Als je wilt kun je gaan gokken. Met je leven. Tenminste als je vindt dat ze in Las Vegas wel heel rap alle hotels weer open doen, terwijl corona nog in alle hevigheid in de VS rondwaart. In ieder geval is besloten dat vanaf nu de meeste accommodaties in de gokstad weer open gaan en dat het veilig is voor het publiek om te komen. Dit en onder andere het volgende nieuws vandaag:

  • Komt de toerisme-sector tot gezamenlijke covid-regels?
  • Dubai laat vanaf juli weer gasten toe
  • Machu Picchu voorlopig toch niet open: angst voor besmetting te groot

Nieuw boek: Verliefd op Nederland

De meest bijzondere plekken vind je dicht bij huis. Roëll de Ram, reisblogger en oprichtster van de populaire reisblog WeAreTravellers.nl, verzamelde tientallen plekken in Nederland die erom vragen om bezocht te worden. Het resultaat? Het prachtige reisinpiratieboek Verliefd op Nederland.

Las Vegas opent de deuren weer 9
De omslag van het nieuwe boek

Van avontuurlijke natuur waar het barst  van het wildlife
tot b­ijzondere accommodaties waar je maar wat graag een nachtje logeert. Verliefd op Nederland staat vol wereldberoemde highlights, culturele hotspots, toffe steden, mooie boottochten, goede restaurants en heerl­ijke stranden. Dit boek gaat je verleiden om vaker in Nederland op vakantie te gaan.

Roëll de Ram (1990, Utrecht) is fulltime reisblogger en oprichtster van WeAreTravellers.nl, een van de grootste online travelmagazines in Nederland. Eerder schreef zij het boek Backpack Bestemmingen.

Verliefd op Nederland | Roëll de Ram | 9789021578569 | €22,50 | Verschijnt 1 september 2020

Zoektocht naar uniforme covid19-regels voor Europees toerisme

De COVID-19-pandemie heeft de internationale toerismesector hard getroffen. Om de nationale toerismesector te ondersteunen tijdens de crisis en in het herstelproces, heeft het Spaans normalisatie-instituut (UNE) zogeheten specificaties gepubliceerd. Deze documenten dienen nu als basis voor een internationaal normalisatievoorstel binnen ISO/TC 228 ‘Toerisme en aanverwante diensten’. NEN vraagt om reactie van Nederlandse belanghebbenden om interesse te peilen voor de ontwikkeling van een dergelijk internationaal document. 

ISO/TC 228 ’Toerisme en aanverwante diensten’ stelt voor om internationale, generieke richtlijnen te ontwikkelen die de verspreiding van het COVID-19-virus binnen de toerismesector moeten tegengaan. Zo wil men het vertrouwen en de veiligheid van toeristen en werknemers bevorderen. Hierbij leunt het voorstel op recentelijk gepubliceerde UNE specificaties. Deze specificaties moeten helpen bij de implementatie van onder andere verscherpte hygiëne- en gezondheids-protocollen. Ook bevatten de documenten richtlijnen met betrekking tot het opstellen van een noodplan, toegangs- en capaciteitscontrole, persoonlijke beschermingsmiddelen voor het personeel en ‘contactloze’ boekingen.

Hostels en campings

Het voorstel van ISO reikt een breed scala aan dienstverleners in toerisme. Zo richt het voorstel zich op spa’s, hotels, hostels en toeristenappartementen, campings, restaurants en cateringdiensten, musea en erfgoedsites. Ook kunnen de subsectoren in touringcarbedrijven, autoverhuur, watertransportbedrijven, nautische sporten en faciliteiten  en pret- en recreatieparken in de richtlijnen opgenomen worden.

Interesse?

Deze zomer wordt gestemd binnen ISO/TC 228 ’Toerisme en aanverwante diensten’ over het voorstel. Vóór 15 augustus 2020 kunnen Nederlandse belanghebbenden hun reactie op het voorstel mailen naar afc@nen.nl. Graag verneemt NEN of er steun is voor het ISO-voorstel, maar ook of er vragen of opmerkingen zijn over de scope.

MGM Resorts in Las Vegas opent haar deuren

Las Vegas opent de deuren weer 11
Hotel in Las Vegas. Foto: Elkedagvakantie

Nadat MGM Resorts in Las Vegas eerder dit jaar haar deuren sloot vanwege het Covid-19 virus, gaan de volgende hotels deze maand weer open: Bellagio, MGM Grand, New York-New York, Luxor, Excalibur, Mandalay Bay en ARIA. Aan de hand van een zevendelig veiligheid- en gezondheidsplan wordt het gezondheidsrisico geminimaliseerd om gasten een zorgeloos verblijf te bieden.

Bill Hornbuckle, CEO van MGM Resorts: “Toen we onze medewerkers weer mochten verwelkomen en we onze deuren konden openen voor gasten was het erg fijn voor ons om de energie in Las Vegas weer te zien en te voelen. Onze gasten hebben een geweldige tijd en vinden het fijn om terug te zijn in de stad waar ze zo van houden. We kijken er naar uit meer van onze medewerkers weer aan het werk te krijgen en de Las Vegas-ervaring verder te verbeteren met de andere resorts.”

Medische maatregelen

MGM Resorts heeft, in samenwerking met medische en wetenschappelijke experts, protocollen en procedures ontwikkeld om de verspreiding van het virus tegen te gaan, gasten en werknemers te beschermen en snel te reageren op mogelijke nieuwe gevallen. Een aantal hotels is eerder deze maand al heropend en sommige volgen in de aankomend maand.

Bellagio

Het Bellagio is sinds 4 juni weer geopend. Bij de Bellagio Conservatory kun je genieten van een prachtige nieuwe voorstelling genaamd “Japan Journey: Magic of Kansai”. Daarnaast komen de iconische fonteinen van het resort weer tot leven, gaat het zwembad en fitnesscentrum open en kun je weer eten en drinken bij een lounges, zoals de Petrossian Bar, Prime en Lago.

MGM Grand

MGM Grand is ook sinds 4 juni weer geopend, inclusief een aantal bars, lounges en restaurants waaronder Craftsteak en Wolfgang Puck Bar & Grill. Een deel van het zwembad kan worden gebruikt en het fitnesscentrum is beschikbaar voor hotelgasten. De Signature van MGM Grand wordt ook geopend met een scala aan voorzieningen die beschikbaar zijn.

New York-New York

Naast een verscheidenheid aan bars en eetgelegenheden, waaronder de levendige Tom’s Urban, kunnen gasten van New York-New York sinds 4 juni weer genieten van de zeer populaire Big Apple Roller Coaster en Big Apple Arcade, evenals Hershey’s Chocolate World. Het zwembad en fitnesscentrum zijn ook weer beschikbaar voor hotelgasten.

Excalibur

11 juni opende Excalibur haar deuren. Hier kun je weer genieten van attracties zoals Fun Dungeon en de Ultimate 4D Experience. Daarnaast zijn een scala aan restaurants, waaronder Drenched Bar & Grill en Johnny Rockets geopend, evenals het zwembad en een groot aantal winkels.

Luxor

Op 25 juni gingen de deuren van het Luxor weer open. Vanaf dan kun je onder andere genieten van restaurants als Pyramid Cafe en Diablo’s Cantina, het zwembad, en de bars Aurora en Centra.

Mandalay Bay

Bij Mandala Bay kun je vanaf 25 juni weer winkelen bij verschillende shops, en het hotel zelf opent  op 1 juli haar deuren voor gasten. Dan zijn de spa en het zwembad beschikbaar voor gebruik en kun je dineren bij onder andere House of Blues, Citizens en Hazel.

ARIA 

Vanaf 1 juli kun je ook weer naar ARIA waar de spa en het zwembad klaar zijn om gebruikt te worden, restaurants als Bardot, Carbone en Catch weer heerlijke maaltijden serveren en je kunt genieten van een drankje bij onder ander Alibi, GEM Bar en high Limit Lounge. 

De openingstijden van ieder MGM Resort zullen verschillen. Bezoek deze website voor meer informatie over het heropenen van de MGM Resorts.

Een Amerikaanse vlogger maakte deze impressie deze week.

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.