Dus, Düsseldorf?

Reclamezuil in Düsseldorf
Een opmerkelijke reclamezuil in het centrum van Düsseldorf. Foto: Elkedagvakantie

De wil om er een weekendje op uit te trekken wordt steeds groter in dit coronajaar. Frankrijk blijkt deze week opeens veel meer ‘rode plekken’ te krijgen, die je dus moet mijden. In Duitsland gaat het nog aardig. Dus waarom niet naar onze Oosterburen? Düsseldorf biedt nieuwe mogelijkheden en heeft deze week ook een nieuw promofilmpje gepresenteerd. Verder vandaag o.a.:

  • Thomas Cook wil als online merk terugkeren
  • 5 redenen om (niet) met een camper op vakantie te gaan
  • Welke reizen maakte tv-presentatrice Evelien de Bruijn dit jaar?

Kunstminnende Nederlanders komen in Düsseldorf aan hun trekken met nieuwe Art:walk48 ticket

Dus, Düsseldorf? 10
De nieuwe actie in beeld. Foto: PR

Voor een leuk weekendje weg naar een stad hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Op een comfortabele reisafstand van zo’n 2,5 uur met de auto of trein arriveer je in de bruisende stad Düsseldorf. De hoofdstad van Nordrhein-Westfalen profileert zich niet alleen als een toeristische stedentripbestemming  maar ook als cultuurmekka.

Kunstminnende Nederlanders komen zeker aan hun trekken met de 26 musea en de ruim 100 galerieën die de stad telt. Het verkeersbureau van Düsseldorf wil de lokale cultuursector een extra impuls geven en heeft het Art:walk48 ticket ontwikkeld. Het ticket geeft binnen 48 uur toegang tot zes toonaangevende musea waaronder KIT Kunst im Tunnel waar tot 8 november de tentoonstelling Servant of Two Masters van de Luxemburgse kunstenaar Yann Annicchiarico te zien is.
Nadere info via www.duesseldorf-tourismus.de/en

Bezoek zes top musea

Het Art:walk48 ticket geeft binnen twee dagen toegang de volgende musea:  Kunstpalast, Kunstsammlung NRW K20 en K21, Kunsthalle, NRW Forum en het KIT. Toegang geldt voor zowel de permanente als speciale tentoonstellingen. Het ticket kost 25 euro per persoon, meereizende kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang. Op maandagen zijn musea in Düsseldorf gesloten. Nadere info via https://www.duesseldorf-tourismus.de/en/book/art-walk48-ticket

Tentoonstelling Servant of Two Masters in KIT

De Kunst im Tunnel museum bevindt zich onder de Rheinuferpromenade en is letterlijk een tunnel van 140 meter lengte, naar een ontwerp van de Zwitserse architect Niklaus Fritschi. Het museum besteedt vooral aandacht aan werk van jongere kunstenaars. Ditmaal wordt werk van Yann Annicchiarico (1983) uit Luxemburg onder de aandacht gebracht. Speciaal voor de tentoonstelling ontwierp hij verschillende installaties die op fascinerende manier passen in architectuur van de tunnel. De tentoonstelling loopt tot 8 november 2020.
Nadere info via https://www.kunst-im-tunnel.de/yann-annicchiarico-the-servant-of-two-masters.html

Rondleiding binnenstad nu ook in het Nederlands

Veel toeristen die Düsseldorf bezoeken, boeken een stadstour om in een tijdsbestek van anderhalf uur een goede indruk van het centrum te krijgen. Tot nu toe kon dat alleen in het Duits of in het Engels maar in september en oktober worden nu ook in het Nederlands rondleidingen gegeven. Deze vinden plaats op alle zaterdagen in september en oktober, aanvang 15.00, vertrekpunt is het ruiterstandbeeld van Jan Wellem voor het stadhuis. Kosten bedragen 13 euro. Te boeken via deze link.

Nieuwe promovideo Düsseldorf

Het verkeersbureau van Visit Düsseldorf heeft een nieuwe promotievideo gelanceerd waarbij verschillende highlights in beeld komen waaronder musea, Japans eten in de wijk Little Tokio, de Rijnoever, winkelen, de Rheinturm en de moderne wijk Medienhafen.

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Linda en Roy verruilen hun huis voor een camper: ‘Waar het kan, daar gaan we heen’ (In de buurt)
  • 5 redenen om (niet) met een camper op vakantie te gaan (Autovisie)
  • Dit is waarom de vakantie voorbij is gevlogen (AD.nl)
  • Welke reizen maakte tv-presentatrice Evelien de Bruijn dit jaar? (Travelution)
  • Luister naar de geluiden van bossen wereldwijd (Google)
  • You can now rent an entire mountain with a rustic cabin in Japan (Lonely Planet)
  • Thomas Cook wil als online merk terugkeren (TravelMole)
Cool!…of hot!…Zwemmen in een actieve vulkaan
+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.