Standbeelden Plopsa Indoor Coevorden gestolen

Standbeelden Plopsa Indoor Coevorden gestolen 9
Plopsa Indoor Coevorden. Foto: Elkedagvakantie

Vreemde ontdekking deze ochtend in Plopsa Indoor Coevorden. Een medewerker bemerkte bij aankomst dat de standbeelden bij de straat en aan de parking verdwenen waren. De daders lieten de passende, maar mysterieuze boodschap ‘Ik ben even in quarantaine’ na. Het betreft hoogstwaarschijnlijk een ludieke eindejaarsstunt, maar Plopsa Indoor Coevorden besliste toch aangifte bij de politie te doen.

Het is niet de eerste keer dat iets zodanigs voorvalt. “10 jaar geleden, vlak voor de officiële opening van Plopsa Indoor Coevorden werd het iconische Kabouter Plop-beeld aan de ingang ontvreemd. We lanceerden destijds een oproep naar getuigen en net voor de opening werd het beeld terugbezorgd. Toen bleek het om een flauwe grap te gaan waarbij de daders ook een ludieke boodschap achterlieten. We hopen dat dit ook deze keer het geval is en zijn vooral benieuwd wie achter deze geheimzinnige ontvoering zit.”, verklaart Koen De Lepper, Park Manager van Plopsa Indoor Coevorden.

Vastgezet op beton

Het voorval gebeurde hoogstwaarschijnlijk vorige nacht. Het is nog een raadsel hoe de dieven de beelden ongezien hebben meegenomen. Beide standbeelden zijn vastgezet op een betonnen voet en met bouten vastgeschroefd. Het moet hoe dan ook een grote inspanning gevergd hebben om ze te onteigenen. Buiten de mysterieuze boodschap ‘Ik ben even in quarantaine’ lieten de daders geen sporen na.
Ondanks dat Plopsa Indoor Coevorden nog tot nader order gesloten blijft, vraagt het park om de beelden zo snel mogelijk aan de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Waardevolle tips mogen naar info@plopsa.be gestuurd worden.

Standbeelden Plopsa Indoor Coevorden gestolen 11
En dit was de situatie vanmorgen. Foto: Plopsa

UPDATE 6 JANUARI 2021:

Maya en Wickie werden afgelopen week, als stunt, midden in de nacht van Coevorden naar Vledder ontvoerd door de leden van de oudejaarsvereniging De Oliebol. Plopsa hield direct na de verdwijning rekening met een oudejaarsstunt, maar deed voor de zekerheid wel aangifte. Vandaag staan beide figuren weer mooi op hun plek en trok Plopsa haar aangifte bij de politie in, maar het indoorpark verwachtte hiervoor wel een tegenprestatie van De Oliebol. Eerder raakte bekend dat bijenhouders in de buurt om nog onbekende reden bijna al hun bijen verloren. In overleg met Plopsa zal De Oliebol zaden aankopen en verdelen onder inwoners, zorgcentra, scholen, huishouden, etc. in Vledder en omgeving. Op die manier willen ze de mensen aansporen om zoveel mogelijk bloemen te planten om de bijen en bijenhouders toch steun te bieden.
Het was trouwens niet de eerste keer dat er een beeld verdween. “10 jaar geleden, vlak voor de officiële opening van Plopsa Indoor Coevorden werd het iconische Kabouter Plop-beeld aan de ingang ontvreemd. Ook toen bleek het om een flauwe grap te gaan waarbij de daders ook een ludieke boodschap achterlieten. We zijn vooral blij dat Maya en Wickie opnieuw veilig en onbeschadigd thuis zijn.”, verklaart Koen De Lepper, Park Manager van Plopsa Indoor Coevorden.

+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.