Dromen mag: 2021 & beyond, de bijzondere plekken in Japan

Een boomhuis in Japen
Een houten boomhuis in Japan. Foto: Japan National Tourism Organization 

Een nieuw jaar betekent een nieuwe ronde, nieuwe kansen. En hoewel reizen nog niet echt op de agenda staat, houdt dat niet in dat we niet vast na mogen denken over al het moois dat we in de toekomst nog willen zien en ontdekken. Met het uitrollen van de vaccins in Nederland, wordt het wel eens tijd dat we onszelf weer toestaan om te dromen over tropische stranden, hoge bergtoppen en onbekende steden om onze bucketlist mee aan te vullen.

Onontdekt Tohoku

Precies tien jaar na getroffen te zijn door de grote aardbeving en Tsunami in Japan, is er door de schoonheid van de Tohoku regio nog weinig van de ramp terug te zien. In 2019 opende in het gebied de Michinoku Coastal Trail, een 1000 km lange route langs de Tohoku kust die mens en natuur opnieuw met elkaar moet verbinden. Om het herstel van het afgelopen decennium te vieren, is deze nieuwe Engelstalige brochure vol kaarten en voorgestelde routes nu beschikbaar. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende kortere opties, terwijl ze genieten van het pittoreske landschap.

In het voorjaar van 2021 opent hier ook het Kimono Retreat Hotel-NIPPONIA Shirataka Former House of Okuyama. De volledig gerenoveerde Okuyama vestiging van het hotel heeft een bijzondere historische link heeft met de zogenoemde ‘daimyo’ (feodale heer), Uesugi Yozan, die het zuidelijke gedeelte van Yamagata regeerde in de 18e eeuw. Ervaar de traditionele charme, verken de bijzondere architectuur en proef van de heerlijke cuisine tijdens een verblijf.

Gevarieerd Shizuoka in Japan

Oneindig populair dankzij haar gunstige ligging in de buurt van Mt Fuji, is Shizuoka veel meer dan alleen de iconische bergen. Groene theeplantages, wasabi boerderijen, hemelse hot springs, witte zandstranden en authentieke kastelen maken de Japanse Amalfi Kust tot een ware parel. Geniet hier van een onvergetelijk uitzicht over Fuji vanuit een penthouse hot spring sauna in het recent geopende Fujisan Mishima Tokyu Hotel. Of gebruik deze bestemming als uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde bamboebossen en de bijgelegen tempels van Shuzenji

Subtropisch Okinawa

Strandbestemmingen staan op bijna ieders wishlist voor het nieuwe jaar; heerlijk tot rust komen in de zon terwijl je uitkijkt over de prachtige witte zandstranden. Bestaand uit 160 subtropische eilanden, is  Okinawa op slechts 3 uur vliegen vanaf Tokyo de perfecte bestemming met warme temperaturen het gehele jaar door. Overweeg een verblijf in het duurzame Treeful Treehouse Resort, omgeven door niets dan adembenemende natuur. Deze unieke boomhut accommodatie draait volledig op zonne-energie en voor bezoekers is het een onvergetelijk tropische wonderland ervaring; van helderblauwe zee uitzichten overdag tot een uitgestrekte sterrenhemel zo gauw de zon ondergaat.  

Deze drie plekken zijn slechts een greep uit alles dat Japan te bieden heeft. En naast de fantastische must visit locaties verspreid over het hele land, is ook het reizen in Japan zelf al een ervaring op zich. Of je nu rondgaat per auto, fiets, hogesnelheidstrein of zelfs te voet; het land van de rijzende zon bezorgt je gegarandeerd een onvergetelijk trip!

Over JNTO

Japan National Tourism Organization (JNTO) is een publieke organisatie die Japan promoot als een toeristische bestemming met als doel internationale reizigers te stimuleren om Japan te bezoeken. JNTO London werkt in 8 verschillende aangewezen markten aan onder andere informatieverstrekking over Japan, het genereren van publiciteit en andere marketingactiviteiten in samenwerking met travel trade.  

Voor meer informatie over Japan als reisbestemming ga naar www.japan.travel 

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Albert (48) laat baan en huis in Giethoorn achter en stapt de camper in: ‘Ik weet niet wanneer ik terugkom’ (de Stentor)
  • Souvenirwinkeltjes in Brussel ten dode opgeschreven: “De stad laat ons in de steek” (VRT)
  • Reclame van Ryanair kost wederom een prikkie (Adformatie)
  • Gesnapt! TurtleCams laten zien hoe toeristen zeeschildpadden bijvoeren (en beïnvloeden) (Nature today)
  • Airbnb: “Geen registratienummer, geen advertentie” (Emerce)
  • Oeps! Stel uit het westen rijdt zich met de camper vast in Achterhoekse modder (de Stentor)
Afgelegen plekje in rivier Servië

Midden in de Drina-rivier in Servië staat een eenzaam huis midden op een rots. Er zijn veel mensen die er een video van gemaakt hebben.

Weekendradio – Hit100

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.