Puy du Fou España opent vandaag de deuren

Een situatieschets van het nieuwe Puy du Fou España Foto: Puy du Fou

In het hartje van de bergen van Toledo kun je vanaf vandaag (27 mrt 2021) terugreizen in de tijd en de hoogtepunten uit de legendarische geschiedenis van Spanje herbeleven. Twee jaar na de opening van zijn grootse avondspektakel ‘El Sueño de Toledo’ wordt het non-mainstream familiepark Puy du Fou España uitgebreid met een nieuwe wereld vol geschiedenis die zich uitstrekt over een natuurpark van 30 hectare, op nog geen uur rijden van Madrid. 

In Puy du Fou España beleef je nu ook vier grote spektakels, die zijn geïnspireerd op de grote historische gebeurtenissen en legendarische figuren van Spanje. ,,Indrukwekkende decors, gedurfde en originele shows, verbluffende speciale effecten en adembenemende acrobatieën blazen het hele gezin van zijn sokken. Te midden van de natuur kunnen de bezoekers wandelen over de prachtige paden in de bergen van Toledo. Ambachtslui, winkels en restaurants brengen vier historische dorpjes tot leven”, zo meldt het pretpark in een persbericht.

Avondshow

Bij zonsondergang genieten de bezoekers van de grootste avondshow van Spanje: ‘El Sueño de Toledo’. De afgelopen twee jaar oogstte deze eerste show van Puy du Fou España een enorm succes: meer dan 120.000 toeschouwers beleefden deze tijdreis door meer dan 1.500 jaar geschiedenis. Puy du Fou bewijst daarmee dat zijn artistieke model universeel is. Dankzij de 43 jaar creatieve ervaring van Puy de Fou is het wereldwijd een voorbeeld geworden en het is al twee keer is bekroond tot ‘Beste park ter wereld’ *. De Franse succesformule heeft ook de harten van de Spanjaarden veroverd, omdat het hun geschiedenis op een spectaculaire en ontroerende wijze vertolkt. Zo is de weg vrijgemaakt voor nieuwe voorstellingen van Puy du Fou España.

Ook in Spanje wordt het publiek vermaakt met verschillende voorstellingen. Foto: Puy du Fou

Reis een dag lang door de legendarische geschiedenis van Spanje

In het park vinden er dagelijks vier grote voorstellingen plaats, die de bezoekers meenemen op een reis door de tijd vol spectaculaire effecten dankzij de unieke knowhow van het Franse Puy du Fou.

 • El Ultimo Cantar: tijdens een epische 360° show wordt het verhaal van Sid Campeador verteld. Deze Spaanse held inspireert met zijn Iberische ridderlijkheid;
 • A Pluma y Espada: een wervelend avontuur dat bezoekers aan de hand van de opstandige Lope de Vega meeneemt, die een uiterst gevaarlijk complot moet verijdelen;
 • Cetrería de Reyes: een steekspelwedstrijd begint tussen de Kalief en een Castiliaanse ridder, die met elkaar bevriend zijn door hun gedeelde passie voor de mooiste vogels. Honderden roofvogels vallen uit de lucht, die daarna vlak boven de hoofden van de toeschouwers zullen vliegen in een luchtballet;
 • Allende la Mar Oceana: in 1492 gaan de bezoekers aan boord van de Santa Maria in opdracht van de beroemde Christoffel Columbus, die hen meeneemt op zijn onzekere odyssee naar de Nieuwe Wereld.

Vier historische Spaanse dorpen middenin de natuur

In vier historische dorpen te midden van de natuur wordt de bezoeker opgewacht door ambachtslieden, winkels en restaurants.

 • L’Arrabal: voor de Puerta del Sol, aan de voet van de muren, bereiden de kooplieden met hun gegrilde specialiteiten op deze middeleeuwse markt een ode aan de Spaanse gastronomie;
 • La Puebla Real: aan de voet van het “Castillo de Vivar”, het immense kasteel waarin het spektakel “El Ultimo Cantar” is te zien, verwelkomt dit 13e-eeuwse dorp bezoekers in zijn smalle straatjes. Rond de Plaza de los Maestros tonen ambachtslieden in hun werkplaatsen hun vakmanschap;
 • La Venta de Isidro: in deze 18e-eeuwse boerderij verzorgen de boeren hun dieren, verbouwen ze hun groenten en bereiden ze hun verse kazen waar je als bezoeker ook meteen van kunt genieten;
 • El Askar Andalusí: aan de rand van de “Cetrería de Reyes”-show hebben de Moren hun kamp opgezet waarin elke felgekleurde tent onderdak biedt aan ambachtslieden en speciale restaurants.

Praktische informatie Puy du Fou España

 • Seizoen 2021: 27 maart tot 1 november 2021;
 • Entree park + El Sueño de Toledo: volwassenen vanaf €41, kinderen vanaf €34;
 • Informatie en reserveringen via: puydufou.com/en of +34 925 63 01 35.

En dan nog dit

ZWARTE CROSS – Na een jaar zonder een festival heeft de Zwarte Cross nu een alternatief gevonden om onder de aandacht te blijven. Feestfabriek Alles Komt Goed BV presenteert, in samenwerking met Kops Schoenen, een eigen sneakermerk ‘Zwarte Cross Sneakers’. Deze sneakers zullen op vrijdag 9 april vanaf 11:00 uur in gelimiteerde oplage (500 stuks) te bestellen zijn via de Zwarte Cross webshop. De sneakers zijn uniseks, dus zowel voor dames als heren én voor kinderen vanaf maat 36. Het eerste model heeft een kleurrijk design van Zwarte Cross-polsbandjes, is van leer en verkrijgbaar in de maten 36 t/m 46. 

PARK BIJ KAMPEN – EuroParcs gaat aan het Reevemeer nabij Kampen een vakantiepark bouwen dat de directie van het Apeldoornse bedrijf zelf omschrijft als the next level. EuroParcs De IJssel Eilanden, dat in totaal 400 vakantiewoningen omvat, wordt gerealiseerd op zes kunstmatig aangelegde eilanden. Bijna elk van die vakantiewoningen is gelegen aan bevaarbaar water. Sterker nog, aan vrijwel elke tuin komt een aanlegsteiger zodat vakantiegangers aan- en af kunnen meren. De bijzondere beleving aan het water wordt verder geaccentueerd door de realisatie van een havenkom. Deze havenkom wordt omringd door appartementen en ‘rijtjeswoningen’ in historische stijl. Daarnaast komt er bij het hoofdgebouw een passantenhaven. De start verkoop van de vakantiewoningen is op zaterdag 3 april.

FIETSEN DUITSLAND – Dit jaar wordt de 100 e geboortedag van de Joseph Beuys gevierd. Deze charismatische en
invloedrijke kunstenaar is onlosmakelijk met de Niederrhein verbonden. Tourismus NRW, de toeristische organisatie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, heeft samen met een aantal partners een fietsroute ontwikkeld langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in het leven van Beuys. Onder het motto Beuys & Bike combineert de 300 kilometer lange fietsroute kunst met actief zijn in de buitenlucht.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Maker van Delfts blauw zag omzet door afgenomen toerisme flink dalen (Nu.nl)
 • Britten kunnen buitenlandse vakantie wel vergeten (AD.nl)
 • Een all-invakantie met inbegrip van een vaccinatie, Cuba ziet wel mogelijkheden (Friesch Dagblad)
 • Italië weert cruiseschepen uit hart Venetië (AD.nl)
 • Reisjournalist Hans Avontuur: Tot een jaar geleden had ik dus een droombaan (Gelderlander)*
 • Op reis dankzij vaccin? Griekenland wil alvast grenzen openen voor gevaccineerde reizigers uit EU (Knack)
 • Modemeisje Tamara Elbaz hekelt negatief reisadvies: ‘Pak ’t vliegtuig’ (RTL)

Video van de week: Wat heb je nodig voor een meerdaagse hike?

Weekendradio via Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.