Deze dierentuinen en andere attracties mogen vrijdag met coronabewijs open

Deze dierentuinen en andere attracties mogen vrijdag met coronabewijs open 8
De ingang van Artis in Amsterdam. Foto: Elkedagvakantie

Er zit beweging in! Dat kan de recreatiesector, maar vooral ook de bezoeker van attracties vandaag constateren. De overheid kwam vandaag met de mededeling dat bijvoorbeeld dierentuin Artis in Amsterdam, maar ook de Keukenhof open mag voor (een beperkte hoeveelheid) publiek. Voorwaarde is wel: de bezoeker moet een negatieve coronatest kunnen overhandigen. En die zijn alleen bij commerciële bedrijven te krijgen.

Hier het persbericht van de overheid over dit onderwerp:

Het kabinet start met pilots om de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen. Doel van de proeven is om te zien hoe met de inzet van testbewijzen een bijdrage geleverd kan worden aan het eerder en ruimer openen van sectoren. Het gaat om pilots in onder meer dierentuinen, musea en sport. Het kabinet werkt hiervoor samen met betrokken sectoren, veiligheidsregio’s en gemeenten. De pilots starten in april en vinden verspreid over Nederland plaats. 

Onderzoek

Eerder werd al in de zogenaamde fieldlabs beperkt ervaring op gedaan met toegang tot events met een negatief testbewijs. In die onderzoeksopzet lag de focus voornamelijk op het gedrag van mensen. Doel van deze nieuwe pilots met toegangstesten is om verder te onderzoeken hoe de inzet van testen werkt voor onder andere de testlogistiek, infrastructuur, ICT en de testbereidheid onder mensen. De ministeries van VWS, EZK en OCW werken samen met Stichting Open Nederland om de uitvoering van pilots in goede banen te leiden. Samen met VNO-NCW en de sectoren is een kalender opgesteld voor deze pilots.

Drie dagen open

Het gaat in de pilots om niet-vergunning plichtige activiteiten, op maximaal drie aaneengesloten dagen in de maand april met een beperkt aantal bezoekers. Bij de selectie van de pilots is onder meer rekening gehouden met regionale spreiding, sectorale spreiding, behoefte van de sector, nabijheid van een testlocatie en onderscheid tussen grote en kleine bedrijven of instellingen.

Bezoekers moeten van tevoren een sneltest doen bij een testraat van Stichting Open Nederland en krijgen toegang als ze een negatief testbewijs kunnen laten zien, bijvoorbeeld in de CoronaCheck-app. Met de gemeenten is nauw overleg over de uitvoerbaarheid en de handhaafbaarheid van de pilots. Als deze succesvol zijn, kan daarna een goede start worden gemaakt met testbewijzen op grote schaal.

Waar?

De attracties die met deze grootschalige test meedoen zijn: Artis, De Keukenhof, Avonturenpark Hellendoorn, Ouwehands Dierenpark, Dierenpark Blijdorp, Madame Tussauds in Amsterdam, Heineken Experience Amsterdam, Madurodam, Gaia Zoo in Kerkrade, het Joods Historisch Museum, Kasteel Arcen, Slot Zuylen, Drents Museum, Martiniplaza in Groningen. Hier staan alle attracties en verruimingen.

Deze dierentuinen en andere attracties mogen vrijdag met coronabewijs open 10
Bezoek aan Ouwehands Dierenpark. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.