KLM vliegt deze zomer in Europa op vier nieuwe bestemmingen

KLM vliegt deze zomer in Europa op vier nieuwe bestemmingen 9
Bezoek aan Dubrovnik. Photo by Patricia Jekki on Unsplash

Europa gaat gradueel weer open en Nederland maakt zich op voor meer reismogelijkheden. KLM zegt er klaar voor te zijn om haar klanten in binnen- en buitenland weer te vervoeren op een verantwoorde en veilige manier. KLM’s Europese netwerk van bestemmingen zal richting de zomer weer geheel zijn opgebouwd. Zodra het mogelijk is, zullen de frequenties op populaire bestemmingen worden verhoogd en wordt meer capaciteit ingezet. Nieuw deze zomer zijn Belgrado, Verona, Palma de Mallorca en Dubrovnik.

KLM vliegt waar het kan, mits de variabele kosten zijn gedekt. Met deze strategie heeft KLM haar Europese netwerk weer geheel op kunnen bouwen en heeft de klant zoveel mogelijk keuze in bestemmingen. Dit geldt zowel voor de zakenreiziger als de vakantieganger. Vloog KLM in de zomer van 2019 naar 92 bestemmingen, deze zomer zal KLM 96 bestemmingen aanbieden.

Wijzigingen in bestemmingen ten opzichte van 2019

Ten opzichte van de zomer van 2019 is er een aantal wijzigingen in het netwerk:

* Växjö (Zweden) is tijdelijk opgeschort en de bestemmingen Marseille en Nantes worden weer door Air France uitgevoerd vanaf Schiphol.

* Eerder in 2021 werden Southampton, Poznan en Cork toegevoegd aan het netwerk. In de zomerdienstregeling 2021 vliegt KLM naar vier nieuwe Europese bestemmingen, waarvan drie in de piek van het zomerseizoen:

 • Belgrado – vanaf 13 mei tot 7 keer per week
 • Verona – vanaf 26 juni tot 7 keer per week
 • Palma de Mallorca – vanaf 26 juni tot 7 keer per week
 • Dubrovnik – vanaf 26 juni tot 7 keer per week

Extra capaciteit op populaire bestemmingen

Naar populaire bestemmingen, zoals Porto en Ibiza, zullen in de maanden juli en augustus vluchten worden bijgezet of worden grotere toestellen ingezet. Vergeleken met eerdere jaren zal KLM relatief meer capaciteit inzetten op Zuid-Europese bestemmingen in Portugal, Spanje, Italië, Kroatië en Griekenland. De verwachte capaciteit op de Europese vluchten zal tussen de 50 en 75% liggen. Hierin kunnen wijzigingen optreden. Kleurcodes die gelden voor de bestemmingen kunnen veranderen, net als de frequenties van vluchten.

Veilig en hygiënisch vliegen met KLM

KLM heeft dit jaar de hoogst mogelijke standaard neergezet om de gezondheid en hygiëne voor passagiers optimaal te maken, zowel voor, tijdens als na de reis. Daarvoor heeft KLM onlangs nog de Diamond APEX-status gekregen waarmee KLM nu behoort tot de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen op het gebied van hygiëne en health safety. Verder biedt KLM maximale flexibiliteit bij het boeken, wijzigen of annuleren van de reis. Vanzelfsprekend houdt KLM zich aan alle reisrestricties vanuit de overheid. “

We zijn heel blij dat er meer mogelijkheden zijn om weer op reis te gaan. Daarbij spelen we zo flexibel mogelijk in op de marktomstandigheden. We zijn er op voorbereid om onze passagiers op een volledig verantwoorde manier naar hun bestemming te vervoeren. We bieden onze klanten een flexibel reisbeleid en de hoogste standaard op het gebied van hygiëne.

KLM President-directeur en CEO Pieter Elbers

En dan nog dit

EDEN HOTEL AMSTERDAM VERNIEUWD

Een fullservice familiehotel op een van de meest historische plekken van Amsterdam en een omgeving waar theater al sinds de 19e eeuw op het programma staat. Eden Hotel Amsterdam is een Grand Dame te noemen. Het hotel begint dit voorjaar met een nieuw boutique style decor bestaande uit een compleet vernieuwde lobby, bar-restaurant Centre Stage en hotelbar-muzieklounge en opnamestudio Obsidian. Ook een aantal kamers kregen een upgrade, met een knipoog naar de Amsterdamse historie en de theaterwereld kunnen gasten nu ook in Burlesque kamers slapen. Hiermee is het hotel aan de Amstel klaar voor de volgende akte. 

TEXTIELMUSEUM WEER OPEN

Het TextielMuseum gaat vanaf zaterdag 5 juni weer open voor publiek. Het museum kijkt ernaar uit weer bezoekers te ontvangen met een splinternieuwe presentatie van modecreaties van het recente Eurovisie Songfestival, de wonderlijke designtentoonstelling van Kiki van Eijk en het levendige makerschap dat te beleven valt in het TextielLab. Een bezoek is mogelijk na het reserveren van een tijdslot. Tickets zijn te koop via textielmuseum.nl/tickets

IERLAND IS WEER TE BEZOEKEN

De republiek Ierland heeft het nieuwe digitale Covid-certificaat van de EU, dat reizen tussen EU-lidstaten soepeler zal maken, goedgekeurd. Dit is goed nieuws voor iedereen in de toeristische en hospitalitysector. Vanaf 19 juli gaat de regeling van start en dit betekent dat reizigers uit EU-lidstaten in het bezit zijn van de pas- waaruit blijft dat de houder ofwel gevaccineerd is, negatief getest is op Covid-19 of het virus heeft gehad-  de republiek Ierland kunnen bezoeken zonder een test of  quarantaine nodig is.  

In het kort – nieuwsoverzicht

 • ‘Eén prik genoeg voor het krijgen van een covid-reiscertificaat’ (NOS)
 • Utrecht wil Airbnb-verhuur aan banden leggen (RTV Utrecht)
 • Sagrada Familia in Barcelona wordt vanwege geldgebrek pas na 2026 voltooid (Nu.nl)
 • Camper huren? Dit zijn de verschillen tussen verhuurplatforms als Camptoo, Goboony, PaulCamper en Indie Camper (MSN.com)
 • Marlou (28) en haar vriend slapen op vakantie in hun bestelbusje: ‘Beetje behelpen’ (AD.nl)
 • Werknemers krijgen hun berg vakantie-uren moeilijk op (AD.nl)
 • Ik zoek een tweedehands trekauto voor mijn caravan. Welke occasion moet ik kiezen?  (Autowereld)
 • Reisadvies Griekenland aangescherpt: Zuid-Egeïsche eilanden terug naar ‘oranje’ (Hart van Nederland)
 • PackingPoint is de ultieme app die helpt inpakken voor vakantie (AndroidWorld)

Video van de week – Mañana Mañana 2021

Festivalorganisatie Feestfabriek Alles Komt Goed BV heeft met Kasteel Oolde in Laren (Gelderland) een nieuwe locatie gevonden voor de eerstvolgende editie van festival Mañana Mañana. Het terrein bij Kasteel Oolde is uitermate geschikt voor dit ‘vriendelijke, vrolijke en zinnenprikkelende festival’ waar duizenden nieuwsgierige levensgenieters op afkomen.

Met het kasteel als centrale blikvanger en de omliggende kleurrijke en levendige natuur wordt letterlijk een sfeer gecreëerd die mensen uit de dagelijkse sleur haalt. Het landgoed sluit qua uitstraling en ligging dan ook naadloos aan op de slogan van het festival: ver weg van de grijze massa. De organisatie is erg verheugd om Kasteel Oolde als nieuwe locatie te mogen inwijden en hoopt dan ook van harte dat dit kan gaan gebeuren van 12 tot en met 15 augustus 2021. 

Wist je dit? Wiki-travel-weetje: In Kertsj duiken in Sovjet-verleden

Kertsj is een stad en stadsrayon in de Republiek van de Krim, op de Krim. De stad is gelegen aan de Straat van Kertsj op het oostpunt van de Krim en heeft 157.007 inwoners (2001). Een voorloper van Kertsj was de belangrijke Griekse Krim-nederzetting Pantikapaion, een kolonie uit de 7de eeuw v.Chr. Kertsj kwam later in handen van Romeinen, Byzantijnen, Genuezen en het Tataarse Krim-Kanaat. Het Verdrag van Küçük Kaynarca wees Kertsj in 1774 toe aan het Russische Keizerrijk. De stad werd een marinehaven. Tijdens het bewind van Chroesjtsjov werd de Krim in 1954 aan de Oekraïense SSR overgedragen, waardoor Kertsj na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie onderdeel van het onafhankelijke Oekraïne werd. In en om de stad is veel historisch erfgoed uit oude en nieuwe tijden, waaronder veel Sovjet-monumenten.

Weekendradio via Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.