De magie van Las Fallas in València keert terug

Een uitbundig feest in València. Foto: Mike Water

Het grootste Valenciaanse straatfestival, sinds 2016 cultureel erfgoed op de UNESCO werelderfgoedlijst, is na twee jaar teruggekeerd met de gebruikelijke festiviteiten zoals de mascletaes, de offerande, openluchtdansen en indrukwekkende vuurwerkshows. Het festival is officieel geopend tijdens ‘La Crida’, waarbij het Fallas lont werd aangestoken op de laatste zondag van februari. Het hoogtepunt van het straatfestival vindt plaats van 15 tot 19 maart, waarbij vrijwel alle de straten van de stad zijn gevuld met kunst, humor en satire.

Om het begin van dit feest te ontdekken, moeten we honderden jaren teruggaan. Elk jaar op 19 maart werd Sint-Jozef gevierd, de patroonheilige van de timmerlieden. De timmerlieden van de stad haalden oude resten uit hun werkplaatsen en verbrandden deze. Dit markeerde het einde van de winter en zo werd de lente verwelkomd.

Het festival heeft in de loop der jaren een hele gedaanteverwisseling ondergaan, zonder de tradities te verliezen. De vreugdevuren ontstaan door het verbranden van de Fallas, monumenten die elke 15 maart in de straten van de stad en de provincie Valencia worden opgezet. Het zijn authentieke kunstwerken, gemaakt door de gilde van fallero kunstenaars, die vergezeld worden door anderen zoals muzikanten, pyrotechnici, kostuumontwerpers en bloemisten. Het zijn stuk voor stuk echte ambachtslieden en ze maken deel uit van de ziel van het festival.

Las Fallas 2022, levendiger dan ooit tevoren

Na een jaar Las Fallas zonder feest te hebben gevierd en een jaar met een minimumprogramma in september om de monumenten te verbranden, herrijst het grote feest van Valencia uit de as. De Fallas stralen opnieuw in de straten van de stad en dat gebeurt met meer vreugde dan ooit. Dit jaar zullen veiligheidsmaatregelen voor covid worden gehandhaafd. Het gebruik van mondkapjes zal verplicht zijn bij alle binnenactiviteiten en bij openluchtmanifestaties waarbij de veiligheidsafstand niet kan worden gewaarborgd. Ontdek het volledige programma.

Buskruit, muziek en veel kunst

Eén van de meest spectaculaire evenementen van Las Fallas is de “mascletà”, die tot en met 19 maart elke dag om 14.00 uur op het Plaza del Ayuntamiento terugkeert. Sensatiezoekers mogen het vuurwerk dat elke avond in de Turia Garden wordt afgestoken niet missen. Tijdens de “plantá” in de nachten van 15 en 16 maart belanden de monumenten in de straten. In totaal 800 kunstwerken worden dan verspreid over 400 locaties in de stad.

De Fallas worden in verschillende categorieën ingedeeld, naar gelang van hun complexiteit, omvang en originaliteit. Ze zijn allemaal uniek, maar de meest spectaculaire zijn gevestigd in de oude stad, Ciutat Vella en de wijken Ruzafa en Gran Vía. Het beste is een rondleiding met een gids of een Fallas tour te reserveren om de meest spectaculaire monumenten te zien, terwijl zij je vertellen over de details en tradities. De feestkalender wordt voortgezet met de prijsuitreiking, die plaatsvindt op de 16e en 17e, wanneer de Fallas-commissies hun prijzen in ontvangst nemen in het stadhuis, vergezeld door muziekkorpsen.

Het bloemenoffer

Dan volgt het meest opwindende evenement: het bloemenoffer. Elke 17 en 18 maart wordt het offer gebracht aan de Virgen de los Desamparados, de beschermheilige van València. De falleros kleden zich in hun beste kleren, de meest traditionele kostuums, en lopen door de straten van Valencia met boeketten op het ritme van de muziek van plaatselijke bands. De processie eindigt op het Plaza de la Virgen, waar een reusachtig beeld van de beschermheilige is opgesteld en haar mantel met bloemen is bedekt.

Op 19 maart komt met de “Cremà” de slotact van Las Fallas, een bijzondere gebeurtenis waarbij de monumenten bezwijken onder de vlammen van de vreugdevuren. Het begint om 8 uur ‘s avonds met de kleine Fallas en om 11 uur met de grote. Even later worden de winnaars van de eerste prijzen in beide categorieën en die van het stadhuis bekendgemaakt. Met de “cremà” nemen de vlammen, vergezeld van vuurwerk, de resten van de Fallas van het huidige jaar weg en beginnen die van 2023, in een zeer magische vernieuwende oefening. Een spektakel dat je minstens één keer in je leven moet meemaken.

Ontdek alle informatie over Las Fallas op visitvalencia.com.

En dan nog dit

Nieuw platform Edmonton-Jasper.nl focust op de mooiste rondreizen in Canada

Nu de reisbeperkingen steeds meer worden versoepeld, is het tijd om uit te kijken naar de volgende lange reis. Het nieuwe platform Edmonton-Jasper.nl staat boordevol inspiratie over de stad Edmonton en het nabijgelegen Jasper National Park in Canada. Op deze Nederlandstalige website vind je alles wat je wilt weten voor je reis naar de Canadese Rocky Mountains.

Zo lees je er alles over de hoogtepunten die je niet mag missen en vind je er de mooiste (rond)reizen van verschillende reisorganisaties. KLM vliegt vanaf 29 maart maar liefst 3 keer per week (op dinsdag, donderdag en zaterdag) rechtstreeks van Schiphol naar Edmonton International Airport. Met een vliegduur van slechts 8,5 uur is dit meteen de snelste vlucht van Nederland naar het westen van Canada.

Het nieuwe platform bevat alles wat je nodig hebt om je reis voor te bereiden. De informatie is overzichtelijk onderverdeeld per bestemming en naast algemene informatie worden ook meteen de beste restaurants, winkels en andere activiteiten gedeeld. Het is niet alleen een verzameling van informatie over Edmonton en Jasper National Park. Met de bijgevoegde routekaarten kunnen reizigers in één oogopslag zien waar de reis ze brengt en met de uitgebreide dag-tot-dagbeschrijving weten reizigers precies waar ze aan toe zijn.

Waarom Edmonton?

Edmonton staat bekend als een hippe en jonge stad. De stad maakte de laatste jaren een flinke groei door en heeft nu ongeveer 1 miljoen inwoners. Dit zorgt er ook voor dat er steeds meer te beleven is. Per jaar worden er maar liefst meer dan 50 festivals georganiseerd, Edmonton staat daarom ook wel bekend als de festivalstad van Canada. Het maakt niet uit of je van muziek, straattheater, food of kermis houdt. Edmonton heeft altijd een festival in de boordevolle evenementenagenda staan dat bij jou past.

Maar er is meer dan alleen festivals. Je kunt bijvoorbeeld winkelen bij West Edmonton Mall (het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika) en voor een geschiedenisles over de omgeving ga je naar het Royal Alberta Museum. De Edmontonians relaxen bij mooi weer in de gigantische River Valley. In River Valley is 150 kilometer aan wandelpaden aangelegd, dus er is genoeg te ontdekken.

Het nabijgelegen Elk Island National Park staat bekend om de adembenemende uitzichten en is een andere plaats waar de inwoners van Edmonton de drukte in de stad ontvluchten. Daarnaast speelt Elk Island National Park een belangrijke rol in het behoud van bizons. In het park lopen honderden bizons vrij rond. Omdat Edmonton dicht bij Jasper National Park ligt kun je een bezoek aan de stad goed combineren met bijvoorbeeld een camperreis in de overweldigende natuur van de Canadese Rockies.

Waarom Jasper National Park?

Tussen de hoge bergen, kristalheldere meren en natuur ligt Jasper. Jasper is ooit ontstaan als een klein stadje langs een treinspoor en heeft altijd een dorps karakter gehouden. In 1907 werd het gelijknamige nationale park opgericht. Met een formaat van 11.000 km² is Jasper het grootste nationale park in de Canadese Rockies en onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Nu het voorjaar aanbreekt verdwijnt de sneeuw en ontdooien de kristalheldere meren.

Er is zoveel in Jasper te beleven, dat je hier gemakkelijk een week of zelfs langer kunt doorbrengen. De meerdaagse hikes zijn de ultieme manier om je verbonden te voelen met de natuur. Je overnacht dan midden in de natuur, ver van de bewoonde wereld. Andere populaire activiteiten in Jasper National Park zijn mountainbiken, paardrijden en kanoën over de felblauwe meren.

Verder is het Planetarium van Jasper een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de adembenemende sterrenhemel die je hier ’s nachts kunt aanschouwen. Niet geheel toevallig, want in 2011 is het nationale park aangewezen als een Dark Sky Preserve. Dit betekent dat er bijna geen kunstmatig licht is. Hierdoor zie je alle sterren en planeten extra goed.Voor alle tips voor een reis naar Edmonton en Jasper National Park kan je vanaf nu dus terecht op Edmonton-Jasper.nl.

Reizen naar Edmonton en Jasper

Edmonton en Jasper zijn verrassend goed bereikbaar. KLM vliegt vanaf 29 maart 3 keer per week met een Airbus A330-300 van Schiphol naar Edmonton International Airport. Op de website van KLM vind je het meest actuele vluchtschema. Bij de reizen op Edmonton-Jasper.nl is de vlucht met KLM altijd inclusief. De luchthaven ligt op ongeveer 30 kilometer van Edmonton. Met het openbaar vervoer ben je ongeveer 1,5 uur onderweg naar het centrum van de stad, met een huurauto is de reisduur ongeveer 40 minuten. Om van Edmonton naar Jasper te reizen ben je ongeveer 3,5 tot 4 uur onderweg.

Canada staat op groen

Dit is hét moment om een reis naar Canada te boeken, want het reisadvies van de Nederlandse overheid voor reizen naar Canada is groen. Sinds 25 februari 2022 hoef je niet langer in quarantaine als je terugreist uit Canada, wel blijft een negatief testbewijs nodig.

In Canada worden de maatregelen ook snel afgebouwd. Zo heb je geen QR-code meer nodig voor het bezoek aan een restaurant en is vanaf 1 maart de mondkapjesplicht vervallen. Op dit moment heb je ook geen negatieve PCR-test meer nodig om Canada binnen te komen, want een negatieve antigeentest van maximaal 24 uur oud volstaat. De actuele inreismaatregelen van de Canadese overheid lees je hier

Kampeerplatform I Love Kamperen organiseert Nationale Open Camping Dag

Alvast een eigen plek uitzoeken op de camping, de eigenaren spreken en de sfeer proeven. Dat kan op zaterdag 2 april 2022 tijdens de eerste Nationale Open Camping Dag. Elke camping, van heel groot tot minicamping, kan meedoen. Kampeerplatform I love kamperen organiseert deze dag samen met partners uit de kampeerbranche. ‘Samen willen we laten zien hoeveel mooie campings er zijn. De start van het kampeerseizoen, de voorpret gaat beginnen!’ Er doen al ruim 130 campings mee en dat aantal stijgt dagelijks. 

Laagdrempelig

Tijdens de Open Camping Dag staat de koffie klaar, is het gras gemaaid en kunnen de kampeerders alvast hun favoriete plekje uitzoeken. De bedoeling van de dag is om campingeigenaren en kampeerders op een leuke manier kennis te laten maken. ‘Kampeerders raken soms de weg kwijt tussen alle websites. Even rondlopen geeft een heel ander beeld dan de zoveelste digitale plattegrond. Indien gewenst kun je direct een kampeerverblijf reserveren,’ aldus Karin Horstman van I love kamperen.  Ook kunnen mensen die nog nooit hebben gekampeerd, toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is. ‘De campings hebben er zin in, de lente lonkt en we weten dat ze van plan zijn een feestje te maken van de dag. Samen verklaren we het kampeerseizoen voor geopend.’ 

Kampeerbranche doet mee

Met een landelijk evenement in het voorjaar hoopt de organisatie dat zoveel mogelijk mensen enthousiast worden over kamperen. ‘We zijn blij met zoveel diverse aanmeldingen van campings. Van Kampeerdorp de Zandstuve tot minicamping Bie Diek en alles wat er tussen zit. Zelfs campings uit het buitenland doen mee,’ vertelt Laura de Leeuw van I love kamperen. Partners uit de kampeerbranche sluiten graag aan bij het initiatief om kamperen een dag in de spotlight te zetten. SVR nodigt al zijn kleinschalige campings en donateurs uit en ook Campooz en Human Comfort helpen mee. Er komen wekelijks nieuwe partners bij.  

Aanmelden voor gratis toegangsticket
Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel nodig voor een gratis entreeticket en deelname aan de Kampeerprijzenparade op 2 april. De campings zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie staat op www.opencampingdag.nl

‘Meet the winemaker’ tijdens een cruise

Het 2022 seizoen van Norwegian Cruise Line’s (NCL) Meet the Winemaker serie is op veler verzoek terug met een nieuwe line-up voor het zesde jaar. NCL werkt opnieuw samen met gerenommeerde wijnhuizen om dit seizoensgebonden programma te creëren.

Het programma is zorgvuldig ontworpen voor wijnliefhebbers en fijnproevers op alle vaardigheidsniveaus. De cruise biedt exclusieve mogelijkheden om in contact te komen met wijnmakers en andere deskundigen door middel van een verscheidenheid aan verrijkende seminars en activiteiten. Waaronder intieme wijnproeverijen en diners met bijpassende wijnen, interactieve culinaire demonstraties en meet-and-greets aan boord. Daarnaast kunnen gasten voor de allereerste keer genieten van unieke culinaire ervaringen in samenwerking met het merk Certified Angus Beef®. 

Griekse eilanden

Deze culinaire ervaring zal beschikbaar zijn op geselecteerde cruises aan boord van Norwegian Encore, Norwegian Escape, Norwegian Joy en Norwegian Bliss. Voor de allereerste keer in haar geschiedenis zal de Meet the Winemaker serie haar weg vinden naar Europa als Norwegian Escape rond de Griekse eilanden en Italië vaart op 17 juli en 12 oktober. De gastheer van het evenement in juli is de bekende wijnmaker Antonio Hidalgo van het wereldwijd erkende en door een familie gerunde Spaanse Sherry huis – Bodegas Hidalgo La Gitana. De oktober editie wordt gehost door Sandro Bottega. Onder zijn zorgvuldige leiding heeft Bottega S.p.A. zich gediversifieerd naar de productie van grappa, prosecco, een breed scala aan mousserende wijnen, de bekende rode wijnen uit Valpolicella en Toscane, evenals Limoncino en zoete likeuren op romige basis. In 2018 ontving Sandro de prestigieuze Riedel Winemaker of the Year award in Toronto.

Kennismaken met wijnmakers

Gasten krijgen de kans om wereldberoemde wijnmakers en distilleerders te ontmoeten, waaronder Gérard Bertrand, Green Personality of the Year; Rob Mondavi Jr., vierde generatie Napa Valley wijnmaker; Diane Flamand, wijnmaker bij Bordeaux Collection Wines, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) en Michael Mondavi van de Michael Mondavi Family Estate.

Dit jaar krijgen de deelnemers op bepaalde cruises ook de kans om te genieten van unieke culinaire ervaringen die worden gesponsord door het merk Certified Angus Beef®. Met wijn geserveerd bij elke gang, leren ze van een meester sommelier terwijl ze genieten van een aantal van het beste rundvlees beschikbaar. Vertrouwd door de beste 5-sterrenchefs, waaronder Certified Angus Beef culinair directeur Chef Tony Biggs en Certified Angus Beef’s 2021 Chef of the Year, Carla DiLorenzo, is het Certified Angus Beef®-merk het beste dat verkrijgbaar is en wordt het met trots geserveerd aan boord van de NCL vloot.

Op elk van de cruises worden vintage wijnen geschonken die door de expert zijn uitgekozen en aan boord gebracht voor de exclusieve evenementen. Wijnpakketten variëren van $22 tot $100 (zo’n €20,- tot €90,-) per persoon plus belasting en fooi en kunnen eenmaal aan boord worden gereserveerd.

Volledig programma

De volledige line-up van de 2022 Meet the Winemaker serie omvat:

 • 6 maart 2022 – Norwegian Encore: Rob Mondavi Jr., zoon van Isabel en Michael Mondavi en een vierde generatie Napa Valley wijnmaker
 • 2 april 2022 – Norwegian Escape: Chateau Lafite Rothschild (Lafite) Wine Dinner gehost door Diane Flamand, wijnmaker, Bordeaux Collection Wines, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)
 • 2 juli 2022 – Norwegian Bliss: Salvatore Ferragamo is sinds 1993 samen met zijn vader Ferruccio, verantwoordelijk voor het behoud van Het Il Borro landgoed in Toscane, Italië waar zij wijnen produceren van wereldklasse
 • 17 juli 2022 – Norwegian Escape: Antonio Hidalgo van het wereldwijd erkende en door een familie gerunde Spaanse Sherry huis – Bodegas Hidalgo La Gitana
 • 24 juli 2022 – Norwegian Encore: Opus One Wine Dinner, gehost door Greg Miller, Opus One Sales & Marketing Manager
 • 13 augustus 2022 – Norwegian Bliss: Michael Mondavi van het Michael Mondavi familielandgoed
 • 12 oktober 2022 – Norwegian Escape: Sandro Bottega van Bottega S.p.A. 
 • 22 oktober 2022 – Norwegian Joy: Gérard Bertrand, Green Personality of the Year 2020
 • 11 december 2022 – Norwegian Encore: Randy Ullom voor de Kendall-Jackson familie
Floriade Expo 2022 opent met 33 internationale deelnemers

Onder het thema Growing Green Cities presenteren nationale en internationale deelnemers bij Floriade innovaties en groene oplossingen die nodig zijn om steden leuker, duurzamer en leefbaarder maken. Samen met de Nederlandse Tuinbouwraad vraagt Floriade partijen uit de hele wereld om hun best practices voor een duurzame en groene toekomst te presenteren. Aan Floriade Expo 2022 nemen naar verwachting 33 landen deel.

Floriade verwelkomt meer dan 400 nationale en internationale deelnemers, waaronder naar verwachting 33 landen. Een groot aantal landen heeft bevestigd, anderen zitten in de ontwerpfase en met meerdere landen is Floriade nog in gesprek.De volgende 26 landen hebben hun deelname  bevestigd: België, Benin, Bolivia, China, Comoren,  DR Congo, Duitsland, Ecuador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, Italië, India, Japan, Jemen,  Luxemburg, Nederland, Nepal, Sudan, Suriname, Thailand, Tsjaad, Turkije, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea.Met een aantal landen worden afrondende gesprekken gevoerd. De verwachting is dat er uit deze besprekingen nog zeven deelnemende landen volgen.  Bhutan, Indonesië en Rusland nemen niet deel aan de Expo.  

Bouwactiviteiten

De bouw van de landenpaviljoens gaat hard. De afgelopen weken hebben de kaveloverdrachten plaatsgevonden van België, India, Luxemburg, Nepal, Thailand en Turkije. China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Thailand, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten vorderen met hun werkzaamheden op het terrein. België, Italië en Nepal starten deze week met de bouw van het paviljoen. 

Eerste paviljoen

De Satoyama Farm Garden van Japan is gereed. Het Japanse paviljoen is de eerste internationale inzending die gereed is. De tuin wordt aangelegd en er is inmiddels gestart met de inrichting van het paviljoen. Bezoekers zullen straks ontdekken dat de thema’s van Satoyama nauw verwant zijn aan het thema “Growing Green Cities”.

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Nieuw vakantiepark bij Hanzestad Kampen opent deuren en zoekt proefslapers

Hanzestad Kampen krijgt er een nieuwe toeristische hotspot bij met de opening van EuroParcs De IJssel Eilanden. Het park kent een weids uitzicht over het Reevemeer en de uiterwaarden. Doordat dit vakantiepark op zes eilanden wordt gerealiseerd straalt EuroParcs IJssel Eilanden dat oer-Hollandse gevoel uit. De waterrijke omgeving biedt veel mogelijkheden tot waterrecreatie en watersport. EuroParcs zoekt nu proefslapers voor dit gloednieuwe vakantiepark voor de opening in het weekend van 8 tot en met 10 april. 

Het nieuwe vakantiepark is bijzonder omdat het straks bestaat uit 400 vakantiewoningen met een historische architectuur, waarvan vrijwel elke vakantiewoning over een eigen aanlegsteiger beschikt. “Het is het eerste nieuwe park dat we in 2022 openen”, vertelt Martin de Boer, Director Rental Sales van EuroParcs. “Het park is weliswaar nog niet helemaal gereed, maar we gaan het op zaterdagavond 9 april ter gelegenheid van de opening, toch al officieel en feestelijk in gebruik nemen in de Music Club Kampen, met tal van Volendamse artiesten.” Music Club Kampen is een bekende event-locatie in Kampen en omstreken dat nu onderdeel uitmaakt van EuroParcs De IJssel Eilanden. 

EuroParcs zoekt proefslapers

Wie naar de feestavond wil komen, kan zich inschrijven voor het proefslaapweekend op dit gloednieuwe park bij de Roggebotsluis. “We zoeken proefslapers om het vakantiepark te testen”, zegt De Boer. “Het betekent dat je een weekend kosteloos kunt overnachten met de leukste en feestelijkste activiteiten. Je kunt elk aspect van het park ervaren en testen. Uiteraard willen we daarna wel horen wat we nog verder kunnen verbeteren.” 

Wie zich aanmeldt maakt kans om samen met 3 reisgenoten proefslaper te worden op dit nieuwste vakantiepark van EuroParcs. Het is een kosteloos verblijf van drie dagen en twee nachten op EuroParcs De IJssel Eilanden in een gloednieuwe vakantiewoning voor maximaal 4 personen. Inclusief een volledig verzorgde feestavond met bekende artiesten, hapjes en drankjes en tweemaal een complete ontbijtbox in de ochtend.

Wie hier graag bij wil zijn als één van de allereerste gasten van EuroParcs De IJssel Eilanden, kan zich voor 22 maart aanmelden via de website www.proefslapen.nl

EuroParcs Group is een oer-Nederlands familiebedrijf met het hoofdkantoor in Apeldoorn. Het internationaal actieve bedrijf richt zich op de ontwikkeling van unieke vernieuwende vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen en de verhuur aan particuliere en zakelijke gasten het hele jaar door.Door participatie van Waterland Private Equity Private Investments kan EuroParcs Group continu werken aan het realiseren van haar internationale ambities om de grootste en beste aanbieder van vakantieparken in Europa te worden. Inmiddels maken al zo’n 65 parken deel uit van de EuroParcs Group in Nederland (waaronder Bonaire), Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en België.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Knaus Van Wave 640 MEG Vansation: compact maar toch vier slaapplaatsen (Kampeerzaken)
 • Stekker uit ‘Book on Google’ voor hotels (Emerce)
 • Venetië wil dagjesmensen laten betalen voor toegang tot de stad (Trouw)
 • Toerisme Oostenrijk: De vergeten dalen van Tirol (Motor.nl)
 • Dit Nederlandse bedrijf stuurt je op vakantie voordat je er begint (Manners)
 • Campingman Roger Zandbergen (1967-2021) had nog grootse plannen voor zijn bedrijf (BNdeStem)*
 • Bredaas hotel uitgeroepen tot ‘Beste hotel van Noord-Brabant’ (Breda Vandaag)
 • Volkswagen verstopt een hele camper in deze kofferdoos (Auto55.be)
 • Rik (30) en Wes (27) namen ontslag, verkochten hun huis en gingen op reis: ‘Je leeft maar één keer’ (in de buurt)
 • Floortje Dessing: ‘Je hebt op reis maar 3 dingen nodig’ (Superguide)
 • Polestar toont jou in je auto terwijl je door een prachtig landschap rijdt met ingebouwde drone (RTL)
 • Design Museum sluit ruim twee jaar de deuren, collectie gaat op reis (Gent.nl)

Video van de week: Van Eindhoven naar Rome, dit kun je in 24 uur zien

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.