De beste landen voor een roadtrip

Ook Frankrijk is een prima land voor een roadtrip. Foto: Elkedagvakantie

Altijd al van gedroomd om een roadtrip te gaan maken? Gewoon in je auto of camper te stappen en de wijde wereld in te trekken? Het is een droom van veel mensen, maar toch zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk vertrekken.

Voor een échte roadtrip heb je natuurlijk wel de tijd voor nodig. En helaas is deze tijd niet beschikbaar voor iedereen. Maar met drie weken kom je al een heel eind. Dus pak je backpack in, trek je wandelschoenen aan en trek per auto of camper de wereld in. Maar welke landen zijn eigenlijk de beste landen voor een roadtrip? Want laten we eerlijk zijn, in Nederland kom je niet echt ver. Zeker niet met alle files op de weg. Gelukkig zijn er nog genoeg landen in de wereld waar je wel terecht kunt voor een onvergetelijke roadtrip. Rijd door uitgestrekte natuurgebieden, door romantische dorpjes of dwars door de outback. In de volgende landen kan het!

Canada

Ongerepte natuur, majestueuze bergen en lege wegen zo ver het oog kan rijken. Ja, zelfs onderweg in je auto kun je je in Canada nog helemaal alleen op de wereld wanen. Dit land is bij uitstek geschikt voor een onvergetelijke roadtrip. Of je dit nu per camper of auto doet, het wordt gegarandeerd een waanzinnig avontuur. Onderweg val je van de ene verbazing in de andere. Adembenemende uitzichtpunten en schitterende helderblauwe meren zul je onderweg passeren. Stop regelmatig voor een picknick langs de weg of voor een prachtige wandeling door de bossen.

Als we je één route mogen aanraden in Canada dan is het wel de Icefields Parkway. Dit is de weg tussen twee bekende nationale park, namelijk Banff en Jasper. De route is één en al genieten. Alleen op de wereld zul je je tijdens deze rit niet voelen, want het is een zeer toeristische route. Maar dat maakt het er zeker niet minder op. Het voelt alsof je door het tijdschrift National Geograpic rijdt als je dwars door de schitterende natuur trekt.  Als je van deze route niet onder de indruk bent, dan weten wij het ook niet meer! 

Verenigde Staten

Oké, de Verenigde Staten zijn groot (net als Canada trouwens), maar waar je je ook bevindt in de VS, het is er altijd tijd voor een roadtrip! Oost of west, noord of zuid, de natuur is er schitterend en de mensen vriendelijk. Je kunt kiezen voor de wereldberoemde Route 66. Bij uitstek roadtrip materiaal zou je zeggen. Maar toch raden we je aan voor een andere route te kiezen. Route 66 is weliswaar prachtig, maar kent niet al te veel variatie in landschap.

Een route die meer variatie in landschap biedt is als je de staten Californië, Nevada, Utah en Arizona combineert. Het beste van alles heb je dan! Rijdt de schitterende Highway 1 van Los Angeles naar San Francisco. Deze weg leid je langs de kust met een beeldschoon uitzicht over de zee. Bezoek het indrukwekkende natuurpark Yosemite, wijnstreek Napa Valley en het mysterieuze Death Valley. Ontdek gokstad Las Vegas en rijdt dwars door de schitterende landschappen van Utah en Arizona terug naar Los Angeles. Alsof je je in een film begeeft, zo mooi. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar je je roadtrip start, overal in de VS is het even mooi! 

Australië

De oostkust van Australië is dé plek voor een roadtrip door dit adembenemend mooie land. De meeste mensen starten hun roadtrip in Sydney en rijden dan via de kust naar Cairns. Onderweg kom je langs de mooiste droomplekken. Zoals Byron Bay bijvoorbeeld. Een ontzettend leuk stadje met een zeer relaxte sfeer. Hoe je er ook uitziet en wat je ook doet, iedereen is hier welkom. Maar ook Gold Coast, Surfers Paradise, Brisbane en Sunshine Coast zijn een (uitgebreide) stop waard. Maar er zijn twee plekken onderweg die je absoluut niet mag overslaan. En dat zijn de Whitsunday Islands en Fraser Island. De Whitsunday Islands kun je alleen per boot bereiken vanuit Airlie Beach. Deze tropische eilanden zijn een waar paradijs. Het water is er azuurblauw, de stranden verlaten en de dolfijnen zwemmen met je boot mee naar de eilanden. Snorkelen of duiken, het kan allemaal. Bewonder het schitterende kleurrijke koraal en al het andere bijzondere onderwaterleven.

Fraser Island is een echt wildlife eiland. De meest dodelijke spin leeft hier, maar ook dingo’s kunnen je pad kruisen. Er zijn nauwelijks verharde wegen, dus een 4×4 is zeker nodig. Absoluut de moeite waard! Heb je meer dan drie weken? Start dan je reis in Adelaide en trek de outback in. Rijdt de onvergetelijk mooie route van Adelaide naar Alice Springs, dwars door de outback. Vanuit Alice Springs kun je de wereldberoemde rode rots Ayers Rock bezoeken. Een plek die je eigenlijk niet mag overslaan als je Australië bezoekt. Maar ook voor dit land geldt dat je het eigenlijk niet verkeerd kunt doen. Dus stap in de auto in Australië en blijf gewoon rijden. 

Frankrijk

Liever met je eigen auto, camper of caravan op roadtrip? Dan kun je beter niet de oceaan oversteken, maar gewoon in ons eigen prachtige Europa blijven. Want ook in Europa is genoeg te beleven. Frankrijk is perfect voor een korte roadtrip, want dit land heeft echt alles te bieden. Prachtige steden als Parijs, Lyon en Marseille, tropische aandoende stranden in het zuiden, een schitterende wijnstreek en de allermooiste sprookjeskastelen in de Loire Vallei. Maar ook de talloze sfeervolle dorpjes met eeuwenoude huisjes maken het plaatje compleet. Probeer de snelweg zoveel mogelijk de vermijden en geniet van de kronkelende wegen die je dwars door de natuur leiden en langs onontdekte plekjes. Dus wil je liever dicht bij eigen land blijven, maar toch het avontuur van een roadtrip ervaren? Kies dan voor Frankrijk! 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Paradijsvogelsmagazine.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.