Is Noord Macedonië leuk om naar toe te gaan en hoe kom je er?

Jenn en Leon laten in deze video zien hoe ze in Noord Macedonië kwamen en wat ze meemaakten bij het passeren van de grens.

Maar wat kun je er beleven?

Noord Macedonië is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en biedt tal van toeristische hoogtepunten. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste:

  1. Ohrid: Dit is waarschijnlijk de belangrijkste toeristische bestemming in Noord Macedonië. Ohrid is een prachtige stad aan het meer van Ohrid, en staat bekend om haar rijke geschiedenis, prachtige kerken en kloosters en haar blauwe meer. Bezoekers kunnen ook genieten van de historische binnenstad, met zijn smalle steegjes en oude huizen.
  2. Skopje: De hoofdstad van Noord Macedonië, Skopje, is ook zeker een bezoek waard. De stad heeft een rijke geschiedenis en is rijk aan culturele bezienswaardigheden, zoals de oude binnenstad met haar prachtige monumenten en musea. Ook het Kale Fort, dat op een heuvel boven de stad ligt, is een must-see.
  3. Matka: Dit is een prachtig gebied in de bergen ten westen van Skopje, dat bekend staat om haar prachtige meren en kloosters. Het gebied is ook populair bij wandelaars en klimmers.
  4. Mavrovo: Dit is een ander prachtig gebied in de bergen, dat bekend staat om haar prachtige meren en bergen. Het is een populaire bestemming voor skiërs in de winter, en voor wandelaars en klimmers in de zomer.
  5. Bitola: Deze stad in het zuiden van Noord Macedonië is bekend om haar prachtige oude binnenstad, met haar mooie gebouwen en monumenten. Ook het Heraklea Lyncestis archeologische park, dat net buiten de stad ligt, is een bezoek waard.
  6. Struga: Dit is een kleine stad aan het meer van Ohrid, en is bekend om haar prachtige omgeving en haar poëzie-festival. Het is ook een populaire bestemming voor watersportliefhebbers.
  7. Kratovo: Dit is een kleine stad in het oosten van Noord Macedonië, bekend om haar prachtige oude brug en haar mooie huizen en gebouwen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.