Van wijngaard tot foodroute: smul van Brabant

Als je dan toch naar Brabant gaat voor het eten kun je er meteen een rondvaart in Den Bosch aan vast knopen. Foto’s: Sander Lindenburg

Noord-Brabant is een paradijs voor fijnproevers. Van sterrenrestaurants tot streekproducten, de provincie combineert culinaire innovatie met duurzaamheid. Met 22 Michelinsterren en talloze foodroutes behoort Brabant tot de Europese top.

Brabantse boeren werken duurzaam en leveren topkwaliteit. Veel chefs volgen Dutch Cuisine-principes: plantaardig, seizoensgebonden en lokaal. Restaurants zoals Pollevie in ’s-Hertogenbosch, Bij Albrecht in Eindhoven en De Jongens van Zand & Klei in Breda maken indruk met creatieve gerechten en passie voor duurzaamheid.

Bij Pollevie staan groenten centraal. Het restaurant behoort tot de 100 beste groenterestaurants ter wereld. In Eindhoven verrast Bij Albrecht met veganistische gerechten die zelfs vleesliefhebbers overtuigen. En in Breda wordt de aardappel geëerd bij De Jongens van Zand & Klei, geïnspireerd door Van Gogh.

Streekproducten en bier

Typisch Brabantse smaken zijn oesterzwammen van ZuiderZwam, romige buffelmozzarella en Duingoed Kaas uit de Loonse en Drunense Duinen. Ook bierliefhebbers komen aan hun trekken. De provincie telt vele ambachtelijke brouwerijen, waaronder de trappistenbrouwerijen La Trappe en De Kievit. Volg de La Trappe fietsroutes en proef het bier terwijl je geniet van het landschap.

Foodroutes en wijngaarden

Brabant ontdekken doe je het best via foodroutes. Fiets langs wijngaarden, zoals Sint-Catharinadal bij Breda, en bezoek lokale boerderijen en brouwerijen. Geniet onderweg van de Brabantse gastvrijheid en leer alles over de regionale keuken.

Meer culinaire inspiratie? Bezoek VisitBrabant.

OutdoorOutdoor

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.