De stranden van de Algarve blijven prijzen binnenslepen. Voor de 7e keer is de Zuid-Portugese regio uitgeroepen tot Europe’s Leading Beach Destination. Tijdens een virtueel evenement werden de World Travel Awards Europe winnaars bekend gemaakt en kreeg de Algarve de hoofdprijs als beste strandbestemming. Daarnaast is de regio ook genomineerd bij de wereldwijde World Travel Awards voor World’s Leading Beach Destination. De winnaars hiervan worden op 27 november bekend gemaakt.

Het is bijna geen verrassing dat de Algarve de prestigieuze award voor beste strandbestemming wint, want sinds 2012 ontvangt de regio deze prijs zeer regelmatig (2012, 2013, 2015, 2016, 2017 en 2019). Maar de concurrentie blijft altijd pittig. Andere kanshebbers dit jaar waren de eveneens mooie stranden van Cannes (Frankrijk), Corfu (Griekenland), Mallorca (Spanje), Marbella (Spanje), Sardinië (Italië) en Peloponnesos (Griekenland). Toch stak de Algarve als perfecte vakantieplek aan zee wederom boven de rest uit.

Van uitgestrekte standen tot compleet verlaten baaitjes

De ruim 200 kilometer kustlijn, met gouden zandstranden en kristalhelder water biedt genoeg ruimte voor iedereen, ook in de huidige tijden. Tel daarbij op het heerlijke klimaat, het hele jaar door en je snapt waarom Europa graag een handdoek op de stranden van de Algarve neerlegt. Van grote stranden met veel watersportactiviteiten tot verlaten baaitjes waar je niemand tegenkomt: de Algarve heeft het allemaal. Afgelopen zomer bewees de regio ook dat vakantiegangers veilig kunnen genieten van een mooie zonnige dag op het strand óf een verfrissende duik in de zee. Zo zijn er duidelijke veiligheidsmaatregelen getroffen in de gebieden rondom de stranden en kunnen zonaanbidders met de app ‘Info Praia’ zien of er op de stranden in de regio genoeg ruimte is, dankzij het geïmplementeerde (real-time) verkeerslicht-systeem dat op afstand geraadpleegd kan worden.

Kies je favoriete strand

In de Algarve kun je wekenlang iedere dag naar een ander strand gaan en ze dan nog steeds niet allemaal gezien hebben. We geven een paar toppers die je beslist niet mag overslaan bij een bezoek aan Zuid-Portugal, van de bekende Instagram-favorieten tot aan de wat minder bekende parels die ook zeker het bezoeken waard zijn.

World Travel Awards: Award met aanzien

De World Travel Awards (WTA’s) werden voor de 27e keer uitgereikt en worden gezien als de meest prestigieuze toerisme-awards wereldwijd. Zowel reis- en toerismeprofessionals als consumenten van over de hele wereld kunnen stemmen op hun favoriete bestemmingen, attracties, accommodaties, luchtvaart-, autohuur-, trein- en cruisemaatschappijen.

www.worldtravelawards.com

www.visitalgarve.pt

Geplaatst op 9-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten