Op 12 mei jl. is voor het eerst in drie jaar weer een officiële uitreikingsceremonie geweest voor de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. De ceremonie vond plaats in de Hanzehaven van Elburg. De EuroParcs jachthavens van resort Zuiderzee in Biddinghuizen (jachthaven Rivièra Beach), resort Veluwemeer in Nunspeet en Marina Strandbad in Olburgen mogen de Blauwe Vlag weer in top hijsen als kwaliteits- en duurzaamheidskeurmerk. Voor EuroParcs Zuiderzee is dit de 4e keer op rij en voor EuroParcs Veluwemeer de 5e keer. EuroParcs Marina Strandbad heeft de Blauwe Vlag zelfs al meer dan 20 maal in ontvangst mogen nemen.

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Vrijwillig voldoen aan criteria

De locaties vragen de Blauwe Vlag onderscheiding vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Internationaal

De campagne van de Blauwe Vlag is in 1987 wereldwijd gestart, zo ook in Nederland. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie gevestigd in Denemarken. De internationale jury voor de Blauwe Vlag van FEE International heeft in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend aan 130 jachthavens en 59 stranden.

Over EuroParcs

EuroParcs Group is een oer-Nederlands familiebedrijf met het hoofdkantoor in Apeldoorn. Haar core business is de ontwikkeling van vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen aan particulieren en zakelijke beleggers en de verhuur ervan het hele jaar rond. EuroParcs biedt een scala aan vakantieparken op de allermooiste locaties, midden in de natuur, in het bos, in de bergen, aan het water, dicht bij culturele steden en wil unieke vernieuwende vakantieparken en concepten aanbieden. Het productaanbod, van glamping-tenten tot luxe villa’s, is afgestemd op de wensen van verschillende doelgroepen gecombineerd met een verrassende service. Door participatie van Waterland Private Equity Private Investments kan EuroParcs Group continu werken aan het realiseren van haar internationale ambitie: de grootste en beste aanbieder van vakantieparken in Europa te worden. Inmiddels maken al zo’n 65 parken deel uit van de EuroParcs Group in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België.

Geplaatst op 13 mei 2022


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten