Hoewel de Filipijnen nog geen gasten uit Nederland ontvangen, stelt een aantal regio’s zich weer open voor binnenlands toerisme waaronder Baguio, Boracay, Palawan, Coron, Ilocos Norte, Ilocos Sur, Siargao en Bohol. In totaal zijn meer dan 7.200 hotels, resorts en andere accommodaties door het Filipijnse Department of Tourism (DOT) geautoriseerd met het zogenaamde Certificate of Authority to Operate (CAO) om reizigers weer te kunnen ontvangen. Reizigers kunnen actuele informatie over ontwikkelingen, veiligheidsmaatregelen en open gebieden vinden op app.philippines.travel.

Gecertificeerd en veilig reizen

“De Certificate of Authority to Operate (CAO) geeft niet alleen aan dat het hotel is toegestaan om open te zijn, maar draagt ook bij aan het vertrouwen van de gasten, omdat ze hiermee weten dat deze accommodaties zijn geïnspecteerd en voldoen aan onze protocollen die de wereldwijd erkende gezondheids- en veiligheidsnormen volgen. We zijn blij dat steeds meer toeristische bestemmingen zich weer openstellen voor lokale reizigers”, zegt minister van Toerisme Bernadette Romulo-Puyat. Het vertrouwen in reizen binnen de Filipijnen wordt ook ondersteund door de “SafeTravels Seal” van de World Travel and Tourism Council (WTTC) voor de implementatie van gezondheids-, veiligheids- en hygiëneprotocollen om veilig te kunnen reizen tijdens de Covid 19-pandemie. Bekroonde bedrijven zoals hotels, luchtvaartmaatschappijen, restaurants, touroperators, attracties, transport en luchthavens gebruiken het keurmerk als garantie dat zij voldoen aan de door het WTTC vereiste gezondheids- en veiligheidsprotocollen.

Uitstekende reiservaring  

Adembenemende landschappen, vriendelijke mensen en een gevarieerde onderwaterwereld – daar staan de Filipijnen wereldwijd om bekend. Dit werd nog eens bevestigd tijdens de World Travel Awards, waar de Filipijnen in totaal zes prijzen wonnen:

  • Beste strandbestemming in Azië
  • Beste toeristenbureau in Azië
  • Intramuros in Manilla als beste toeristische trekpleister in Azië
  • Intramuros in Manilla als beste toeristische trekplein ter wereld
  • Beste duikbestemming in Azië
  • Beste duikbestemming ter wereld

Vooral de onderscheiding als waardevolle duikbestemming heeft tot grote blijdschap geleid: de Filipijnen worden beschouwd als de bestemming met de grootste onderwaterbiodiversiteit ter wereld. De hoogste dichtheid aan koraalsoorten ter wereld, gezonken scheepswrakken en de biodiversiteit van de Stille Oceaan betoveren waterfans van over de hele wereld.

Meer informatie over de Filipijnen vind je hier:

Website              app.philippines.travel
Facebook           www.facebook.com/morefunfilipijnen
Instagram          www.instagram.com/filipijnen_toerisme

Geplaatst 27-12-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten