“Sinds 2 weken loopt het storm met boekingen voor een privé chef in een vakantiewoning”, meldt CHEFSTBL, het boekingsplatform voor chefs aan huis. Waar de afgelopen maanden vooral chefs werden ingehuurd om bij mensen aan huis te komen koken, hebben mensen nu ontdekt dat het inhuren van een chef in je vakantiehuis een goed alternatief is om toch nog “uit eten” te kunnen gaan op vakantie in eigen land. 

Vakantie in eigen land
Veel mensen zouden nu op wintersport gaan of carnaval vieren, maar door corona vieren ze nu vakantie in eigen land.  Hier zoeken zij naar manieren om toch lekker en goed uit eten te kunnen gaan op hun vakantiebestemming, nu de horeca ook nog dicht is. 

“Na de feestdagen zagen we al een stijging in het aantal boekingen op vakantieparken en dit blijft maar doorgaan. We zien vooral  een toename in kustprovincies, op de Veluwe en in Limburg”, aldus Bart Manders, oprichter van CHEFSTBL. 

De luxe van een restaurant, maar dan in je vakantiehuis

Marieke Verhoeven uit Breda verblijft deze week met haar gezin in een vakantiepark in Nunspeet: “Normaal gesproken vieren we eerst een weekend carnaval en daarna vertrekken we naar Oostenrijk voor een skivakantie. Helaas gaat dit allebei niet door dit jaar en hebben we besloten een week een vakantiehuis te huren. Afgelopen weekend hebben we een chef ingehuurd die een geweldig 5 gangen menu voor ons heeft gekookt in onze vakantiewoning.”.

Een culinair hoogstaand menu op maat én een schone keuken achteraf

Net als in een restaurant, word je als klant volledig ontzorgd. Naast een geweldig diner met bijpassende wijnen wordt de tafel mooi gedekt met servies en glaswerk. Na afloop wordt de afwas weer meegenomen en wordt de keuken schoon achtergelaten door de chef. 

Denken in mogelijkheden
Manders: “We worden allemaal beperkt in deze tijd maar er zijn nog genoeg manieren waarop je nog wel mensen kan laten genieten van heerlijk eten en hun gezelschap.”. Zo denkt ook privé chef Tom Woltinge, eigenaar van Taste of Moments uit Zoetermeer. “Private dinners in een vakantiehuis zijn een geweldige manier om onze gasten op vakantie een culinaire ervaring te laten beleven.”.

Over CHEFSTBL

Meer dan 100 professionele privé chefs uit heel Nederland komen bij jou thuis koken. CHEFSTBL brengt de restaurant ervaring naar je huis.

Ervaar de luxe van een privé kok thuis – thuis uit eten met de beste chefs bij jou uit de buurt. Thuis culinair genieten met familie en vrienden!

Meer weten over het platform en de werking ervan? Bekijk CHEFSTBL.


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten