De Gouffre de Padirac is een geologisch natuurwonder in de Dordognevallei (Lot) dat uniek is op de wereld. Het gaat om een enorme, natuurlijk gevormde kloof met een doorsnee van 33 meter die leidt naar een ondergronds grottencomplex van meer dan honderd meter diep. Ruim 130 jaar vergapen jong en oud zich hier al aan Moeder Natuur. Een bezoek aan de kloof is immers spectaculair en vanaf 1 april kan het weer!

Een duizelingwekkend ondergronds avontuur

Een bezoek aan de Gouffre de Padirac begint met een adembenemende afdaling door het weelderig groene binnenste van de grote kloof naar de ondergrondse gangen op 103 meter diepte. De tocht gaat vervolgens verder door de Galerie de la Source met zijn gladde, door eeuwenlange erosie gepolijste rotswanden. Een paar honderd meter verder kom je bij een steiger waar een enthousiaste schipper-gids klaarstaat om je vijfhonderd meter mee te voeren over de rivier de Plane. Vanuit het bootje heb je spectaculair zicht op ‘de Grote Hanger’ (la Grande Pendeloque), een majestueuze stalactiet van 60 meter lang. 

Het avontuur gaat daarna verder te voet, richting de mooiste zalen van de grot. Je loopt door een smalle gang langs de Grande Colonne, een monumentale kalkafzetting van 75 meter lang, en komt uit bij het Lac des Gours. Het calciet heeft hier elegant golvende barrages gecreëerd en er zijn prachtige waterspiegelingen te zien. Vijftig traptreden lager kom je uit bij de imposante Salle du Grand Dôme, een ruimte die je gerust een ondergrondse kathedraal mag noemen met zijn hoogte van 94 meter. Hier torent de beroemde ‘Stapel Borden’ (Pile d’Assiettes) boven het rustige Lac Supérieur uit, het eindpunt van de indrukwekkende tocht.

Sinds Édouard-Alfred Martel in 1889 het grottenstelsel ontdekte, hebben 26 miljoen mensen er al een bezoek aan gebracht. Join the club!

Bijzondere ervaringen in de Gouffre de Padirac 

VIP-ARRANGEMENT

Bezoek de Gouffre in alle rust – en zonder wachtrijen – met een privéschipper-gids. Met als hoogtepunt een glas champagne op 103 meter diepte. Of kies een glas rode wijn van de speciale Cuvée des 130 Ans die hier ligt te rijpen.

AVONDAFDALING BIJ LANTAARNLICHT

Sfeervol: ontdek de Gouffre de Padirac bij het licht van lantaarns, net als Édouard-Alfred Martel in 1889. Een onvergetelijke ervaring!

GROEPEN

Groepen vanaf 20 personen kunnen een rondleiding krijgen van een schipper-gids. Afhankelijk van het seizoen is er keuze uit meerdere talen.

Praktische informatie

  • Open van 1 april tot en met 13 november 2022
  • Informatie en online kaartverkoop: www.gouffre-de-padirac.com/en/home 
  • Audiogidsen in 6 talen voor volwassenen en 4 talen voor kinderen (waaronder Nederlands)
  • Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur
  • Faciliteiten: restaurant, snackbar, souvenir- en boekwinkel, delicatessenwinkel, schaduwrijk park, gratis parkeren

Volg Gouffre de Padirac op FacebookInstagramTwitterYoutube en LinkedIn.

Geplaatst op 1 apr 2022


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten