De Arlberg is de bakermat van het alpineskiën en de vakantiebestemming voor wintersporters van alle leeftijden. Al meer dan 100 jaar perfectioneren veel skifanaten van alle leeftijden het skiën op twee latten, in navolging van de stijl van de pionier uit de regio Arlberg, Hannes Schneider.

Ongeacht hoeveel superlatieven er van toepassing zijn: de Arlberg is zeker niet alleen een skiregio voor de beste sporters en pistekunstenaars, maar ook voor gezinnen. De 303 kilometer pistes vormen een ideaal terrein om op ski’s en boards aan de slag te gaan. Aan het begin van de 20e eeuw ontwikkelde de pionier uit de regio Arlberg, Hannes Schneider, op deze hellingen de tegenwoordig klassieke Arlberg-skistijl, die veel geschikter is voor het alpine terrein dan de voorheen gebruikelijke telemark-stijl. Al in 1907 gaf Schneider gasten van het hotel Alte Post in St. Anton les in zijn nieuwe Stemmbogen-techniek en in 1920 richtte hij de eerste skischool van Oostenrijk op. De Arlberg is nog steeds, net zoals altijd al, een topbestemming voor alle wintersporters.

De Arlberg-profs zorgen voor winterplezier

Op de pistes van de Arlberg zijn een aantal van ’s werelds grootste skitalenten begonnen toen ze nog een klein waren. Zoals Karl Schranz, Patrick Ortlieb en de gebroeders Mario en Michael Matt. In de skischolen, die in alle acht de plaatsen rondom de Arlberg aanwezig zijn, krijgen beginners van alle leeftijden het skiën meestal binnen een week onder de knie. Tijdens het skiën worden niet alleen de spieren, de kracht, het uithoudingsvermogen en het cardiovasculaire systeem getraind. Uiteindelijk gaat het erom dat je plezier beleeft aan het bewegen in de sneeuw, dat je gefascineerd bent door een techniek waarmee je nog meer uit deze ervaring kunt halen. Dat is precies waarvoor de professionals in de skischolen er zijn. Ongeacht of het om beginners gaat, om mensen die weer opnieuw gaan beginnen na een aantal jaar niet geskied te hebben of om gepassioneerde skiërs die hun techniek willen perfectioneren.

Gezinsaanbod in St. Anton, St. Christoph en Stuben
Funslope
 bij de Galzig/Tanzbödenbahn. Hopplweg met FIS-regels. Kikiclub voor kinderen bij de skischool St. Anton. Kinderskischolen Stuben en St. Anton am Arlberg
Gezinsaanbod in Lech Zürs
Kinderclubs, kinderskischolen en kinderspeelterreinen
 in Lech, Zürs en Oberlech.
Gezinsaanbod in Warth-Schröcken
Kinderskischool en kinderspeelterrein
 Salober-Schröcken (Avonturenland „Paulis Abenteuerland“, 8 ha groot). Paulis Ski Arena bij het dalstation van de Salober. Paulis afdaling met pisteregels Funslope Steffisalp
Openingstijden Arlberg winter 2020/21: 17-12-20 tot 25-04-21

Fun voor freeskiërs en snowboarders

Dankzij de snowparks en funslopes, die elke dag worden geprepareerd en perfect worden vormgegeven, is de Arlberg ook een populaire ontmoetingsplaats geworden voor de internationale freestyle-scene. Op de funslope op de Galzig banen stylisten van alle leeftijden zich een weg naar beneden door de steile bochten en over rails, kickers en kleine boxen. In het stanton park bij het bergstation van de Rendlbahn raken freeskiërs en snowboarders in de flow op hun skis en boards. Terwijl de beginners hun eerste bochten maken, perfectioneren de professionals hun gewenste prestaties en techniek. In het snow- en easypark Lech bij de Schlegelkopfbahn is er naast een funrun met eenvoudige rails en jumps ook een rail-line voor ervaren skiërs en boarders en een kicker-line met vier sprongen achter elkaar voor de gevorderde skiërs en boarders. Alleen de majestueuze bergen zijn hoger. Ze vormen een perfecte achtergrond voor de volgende Big Air.

De funparks in Ski Arlberg
stanton park
: funpark met freeridezone in St. Anton am Arlberg
Funslope op de Galzig in St. Anton
Snowpark Lech midden op de Schlegelkopf op 1.600 meter hoogte
Funslope Steffisalp & Skimovie in Warth

Op ijzers door de bocht

De Arlberg is bij skiërs en boarders van over de hele wereld bekend om zijn 303 kilometer pistes, gevarieerde funparks en meer dan 200 kilometer aan afdalingen in diepe sneeuw. Op de Arlberg stuift het echter ook buiten de pistes. Het langlaufen, het wandelen op sneeuwschoenen en het maken van skitochten openen ongerepte glinsterende werelden te midden van legendarische bergen. Tijdens het rodelen ontdek je steeds weer nieuwe kanten van de Arlberg en talrijke mogelijkheden om al zittend een bocht aan te snijden: zoals op de Gampen in St. Anton. Tijdens de rodelavonden, die elke dinsdag en donderdag (19.30 – 21.30 uur) worden gehouden, serveert het restaurant Gampen bij het startpunt Tiroolse lekkernijen voordat je over de 4,3 kilometer lange natuurlijke rodelbaan afdaalt naar het dal. Voor het dagelijkse nachtrodelen in Stuben brengt een taxi de rodelaars naar de baan. Daarna glijd je over de verlichte Rauztobel naar het dal. De rodelbaan Von der Höhi aan de rand van Warth wordt dagelijks tot 22.00 uur verlicht. Plezier dat naar meer doet verlangen. www.skiarlberg.at

Rodelbanen
St. Anton Gampen:
 natuurlijke rodelbaan (4,3 km, dagelijks 12.00 – 16.15 uur). Rodelavond di en do (19.30 tot 21.30 uur).
Stuben: rodelbaan over de verlichte Rauztobel. Iedere dinsdag een taxi naar Rauz (19.30 – 21.00 uur). Inschrijving bij het VVV-kantoor van Stuben is vereist.
Lech-Oberlech: verlichte en besneeuwde rodelbaan Oberlech–Lech (1,2 km, dagelijks 9.00 – 22.00 uur, verhuur bobslee bij de lift).
Warth: rodelbaan ‘Von der Höhi’ aan de rand van Warth (tot 22.00 uur verlicht, te voet bereikbaar, zonder skipas te gebruiken).

Geplaatst 30-12-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten