Wil je er binnenkort even tussenuit, maar niet te ver van huis? Dan is Gent de ultieme bestemming met een mooie planning voor aankomende zomer. Een van de evenementen die je echt niet mag missen zijn de Gentse Feesten. Tien dagen lang zetten deze feesten de stad in vuur en vlam. Er zijn nog meer leuke evenementen en gezellige feesten deze zomer. Lees snel verder en plan een gezellige trip naar het Belgische Gent. 

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen zijn opgelopen, wordt er in Gent de zomer gevierd met de Gentse Feesten. Van 15 juli tot en met 24 juli verandert de stad in één groot feest. Dit moet je een keer meemaken in je leven!

10 dagen lang feest
De Gentse Feesten is het grootste volksfeest van België én van heel Europa! Tien dagen lang staat de Belgische stad in het teken van muziek, theater en straatanimatie. Voor ieder wat wils want de genres en thema’s lopen ontzettend uiteen. Wat de feesten nog aantrekkelijker maakt, is dat alle concerten gratis bij te wonen zijn. Bekijk hier de volledige concertagenda. 

Proef de smaak van Gent
​Naast de concerten en theatervoorstellingen is het festival ook de perfecte gelegenheid om de gastronomie beter te leren kennen. De vele eet- en drankkramen zorgen ervoor dat je geen honger of dorst hebt. Je kan ook de speciale Foodie Tour boeken. Tijdens deze tour ontdek je Gent en haar haar bezienswaardigheden aan de hand van verschillende kleine gerechten.

Meer dan een festival
​Wil je ook van de cultuur en geschiedenis genieten in Gent? Dan is een van de wandelingen tijdens het festival een aanrader. Allerlei thema’s worden er uitgelicht tijdens de wandelingen, zo maak je bijvoorbeeld kennis met de geschiedenis van de stad of leer je meer over het leven van de kunstschilder Van Eyck. Voor de speurneuzen zijn er ook speciale wandelingen met een zoektochtboekje, als een soort Sherlock Holmes verken je de stad.

Andere leuke evenementen in Gent
​Naast de Gentse Feesten heeft de stad een bomvolle evenementenkalender. In de zomermaanden kan je genieten van de lekkerste bieren bij het Dok Brewing Festival of proef je de fijnste vegan gerechten tijdens Vegan Summer Fest, het grootste Belgische vegan Festival. Ook voor muziekliefhebbers staan er voldoende evenementen op de planning. Ontdek de hedendaagse Belgische Jazz bij Jazz in ’t Park of bezoek Meer Stemmig Gent voor de mooiste muziek uit de renaissance. Raadpleeg voor meer informatie het zomerprogramma.

Praktische informatie
​Gent is zowel met de trein als de auto goed te bereiken. Bekijk hier de actuele treintijden en meer informatie. Op zoek naar geschikte accommodatie voor je stedentrip naar Gent? Bekijk hier het beste aanbod voor overnachtingen in de stad.

Geplaatst op 16 juli 2022


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten