Terwijl je thuis zit, voelt het reizen misschien als een verre herinnering of iets in de verre toekomst. Het is wel een heerlijk moment om alle fotoboeken er weer even bij te pakken. Mocht dit nou nog niet genoeg zijn heeft Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, 8 live streams over de hele wereld bij elkaar gebracht. Als je even weg wilt dromen of zin hebt in urenlang vermaak. Zak lekker onderuit terwijl we je meenemen op een reis langs de panda’s in China, surfers op Hawaï en de voetgangers op de levendige Shibuya Crossing in Tokio – zonder dat je een paspoort nodig hebt! Je mag hem er natuurlijk altijd even bij pakken voor het gevoel. 

  1. Lachen om de maffe panda’s in China 

Wie is er nou niet gek op panda’s?! Met hun ronde lichamen en hun donzige zwart-witte vacht. Een live stream van Happiness Village Baby Panda Park in China geeft je een kijkje in een dag uit het leven van deze vaak vermakelijke wezens. De baby panda’s brengen hun dagen door met koprollen op de grond en klimmen onhandig door de bomen. Je zit op de eerste rij voor deze komische acties. Het is onmogelijk om je glimlach te verbergen door hun acrobatische kunstjes! Kijk live mee via Explore.org.

  1. Geniet van deze lieve puppy ogen in Maryland 

Onze beste vriend, er zijn er maar weinig mensen die hun hart niet kunnen laten verwarmen door de aanblik van een schattige puppy. Er wordt vaak gezegd dat hondeneigenaren de winnaars zijn in tijden van een lockdown, omdat ze constant een harige vriend hebben om mee te knuffelen, terwijl de menselijke interactie beperkt is. Het is niet helemaal hetzelfde, maar het bekijken van een live stream van deze puppies is het op één na beste wat we kunnen bieden. Warrior Canine Connection in Maryland, USA, heeft een reeks camera’s opgesteld in verschillende kamers in hun centrum. Laat je meeslepen door deze cuteness!

  1. Het indrukwekkende spektakel van de vissende bruine beren in Alaska…

We reizen af naar Brooks Falls in Katmai National Park, Alaska. Waar de zalm maar uit het water blijft springen. Deze plek staat bekend om getuigen te kunnen zijn van bruine beren die hun lunch vangen. Voorzichtig wankelend, maar toch beheerst aan de aan de rand van de waterval kan je de beren toekijken, terwijl de zalm recht in de poten van de beren lijkt te duiken. Een ervaring die niet veel van ons eerder zullen hebben gehad, deze camera’s laten ons in hoge resolutie dicht bij van de natuur genieten. Kan jij de beste techniek ontdekken?

  1. Duik onder water met de zeekoeien in Florida

Deze geestige wezens worden ook wel “vriendelijke reus” genoemd vanwege hun trage tempo en hun aantrekkingskracht op de menselijke activiteit. Een camera in Homosassa Springs Wildlife State Park geeft je een kijkje in de onderwaterwereld van de West-Indische Manatee. Deze opvang biedt zorg en veiligheid aan zeekoeien met verwondingen of ziekten waardoor ze niet in het wild kunnen overleven.. Observeer hoe deze vreedzame zoogdieren langzaam in het water gedijen, het werkt erg meditatief. Kijk hier live. 

  1. Wees getuige van de georganiseerde chaos op de Shibuya Crossing, Tokio…

De Shibuya Crossing staat bekend als de drukste oversteekplek ter wereld. Het kruispunt ziet dagelijks gemiddeld 2,4 miljoen mensen oversteken, wat neerkomt op een golf van ongeveer 2.500 voetgangers telkens als de lichten rood worden. Niet precies waar je wilt zijn in deze social distance tijden, dus het bekijken van de ongelooflijke ‘scramble’ vanuit het comfort van je huis is de perfecte manier om te genieten van een van de meest iconische attracties van Tokio! Kijk hier online.

  1. Laat je imponeren door de surfers die bij Hawaï de golven onveilig maken

Voor de sensatiezoekers onder ons gaan we nu naar de kustlijn van Hawaïom te kijken hoe dappere surfers de golven trotseren. Pipeline in Oahu wordt regelmatig genoemd als de nummer één bestemming wereldwijd om te surfen. Terwijl je niet in het vliegtuig kunt stappen en dit persoonlijk kunt testen, kun je tenminste nog thuis vanuit je luie stoel de verschillende acties bestuderen. Kijk hier mee. 

  1. Ga mee op safari in Zuid-Afrika

Velen van ons dromen ervan om op een dag onze khaki outfit aan te trekken, een verrekijker om de nek te hangen en op weg te gaan naar de ultieme safari ervaring. Helaas zal dit niet snel gebeuren, maar dankzij WildEarth krijg je op dit moment de op een na beste aanbieding! Met de ambitie om alle kijkers een authentieke ervaring in de natuur te bieden, zijn hun virtuele safari tours interactief en worden ze gehost door deskundige rangers die u door de tour heen praten en hun kennis over de geweldige dieren delen. Olifanten, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, nijlpaarden en vele anderen staan je op te wachten. Bezoek dus nu hun YouTube-pagina en reis virtueel naar het hart van de Afrikaanse wildernis.

  1. Bewonder de architectuur van de kathedraal van Milaan, Italië

Tot slot eindigen we onze reis in de prachtige stad Milaan, Italië. Deze stad is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Europa, met 8,81 miljoen toeristen in 2017. De bouw van de Duomo di Milano, oftewel de kathedraal van Milaan, heeft bijna zes eeuwen geduurd. Dit begon in 1386 en de laatste details zijn afgewerkt in 1965. De kathedraal heeft ook de titel van de op één na grootste kathedraal ter wereld. Helaas is een bezoekje aan deze architectonische schoonheid op dit moment geen optie, maar deze livestream geeft je een direct zicht op de voorkant van het gebouw terwijl je de mensen voorbij ziet lopen. 

Over Holidu
Holidu heeft als missie om het zoeken en boeken van vakantiewoningen eindelijk gemakkelijk te maken. De zoekmachine voor vakantiehuizen stelt reizigers in staat om de ideale accommodatie voor de laagste prijs te boeken. Ook helpt het eigenaren van vakantiehuizen om met minder werk hun boekingen te vermenigvuldigen, door middel van de software en service oplossing onder de merknaam Bookiply. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Het snelgroeiende bedrijf met start-up mentaliteit is gevestigd in München en heeft lokale kantoren in de meest aantrekkelijke reisbestemmingen van Europa. Voor meer informatie kijk op: www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

Geplaatst 14-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten