Slapen in IJshotel Zwolle

Slapen in IJshotel Zwolle 9

De voorbereidingen voor het IJshotel in Zwolle.


Overnachten bij een temperatuur van -8 op een bed dat bestaat uit een aantal grote ijsblokken. Wie dat avontuur wil meemaken kan de komende weken terecht in het tijdelijke IJshotel in Zwolle. Bij het IJSbeeldenfestival zijn drie hotelkamers ingericht, waar de gasten onder een thermodeken en met een muts op de nacht door kunnen brengen. Een verslaggeefster van het regionale dagblad de Stentor nam de proef op de som en haar bevindingen zijn te zien in het filmpje hier onder. En daar weer onder een impressie van de beelden op het festival, dat tot 29 januari 2012 te bezoeken is.

IJshotel “Lumen” beschikt over drie kamers met ieder 2 bedden. De speciaal voor het ijshotel geselecteerde hoogwaardige matrassen zijn voorzien van temperatuurregulerende materialen die voor heerlijk slaapcomfort zorgen. De gasten hebben het heerlijk warm, maar dankzij het goed ventilerend comfort worden ze fris en uitgeslapen weer wakker. Gasten van het hotel (naar verwachting kunnen slechts driehonderd gasten hier blijven overnachten) liggen onder lekker dikke dekbedden. Hierdoor is het slapen in het ijshotel vergelijkbaar met als winters thuis slapen met het raam open. De kamers zijn voorzien van een stoel en een werkblad gemaakt van ijs. De wanden zijn van sneeuw en ijs. Op de rubberen vloer ligt vloerbedekking. Het is wel aan te raden om warme kleding en schoeisel aan te trekken!

Het IJsbeeldenfestival in Zwolle is van zaterdag 3 december 2011 tot en met zondag 29 januari 2012 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Deze openingstijden gelden ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. Een overnachting in het ijshotel is te boeken op de site van Hotel Lumen. In totaal is er plaats voor 300 gasten.

Meer informatie: www.ijsbeelden.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.