Cursus tegen vliegangst

Cursus om van je vliegangst af te komen

Ongeveer 4 miljoen Nederlanders hebben een vorm van vliegangst. Als het aan Vliegmaatschappij Corendon ligt zijn dit er in de toekomst veel minder. Zij bieden via de website onbezorgdvliegen.nl een 1 daagse cursus aan tegen vliegangst. Deze cursus is gebaseerd op een Engelse methode waarin je leert met je angst om te gaan en je alles te weten komt over de luchtvaart. Op deze manier kun je in de toekomst weer zorgeloos vliegen.

Maar wat is vliegangst nou eigenlijk? Vliegangst valt in de categorie angststoornissen. Mensen die daar last van hebben zijn bijvoorbeeld bang om naar buiten te gaan of boodschappen te doen in een drukke winkel. Bij mensen met vliegangst hebben ze niet genoeg vertrouwen in het vliegtuig en de piloot om ervan overtuigd te zijn dat ze weer veilig op de grond komen. Er zijn verschillende symptomen die je krijgt als je vliegangst hebt zoals: Stress, Pijn op de borst, Beven / trillen, Zweten, Duizeligheid, Gespannen spieren, Misselijkheid, Hartkloppingen en Huilen.

Dat is natuurlijk heel vervelend. Om van je angst af te komen kun je de cursus volgen, een cursusdag gaat ongeveer zo: en ervaren gezagvoerder en instructeur van Corendon Dutch Airlines doceert de theoretische module ‘Begrijpend Vliegen’. Hier leer je meer over het vliegen en wat er nu precies gebeurt tijdens een vlucht. Het herkennen van geluiden, bewegingen en gebeurtenissen geven je kennis waardoor je precies weet wat er allemaal gebeurt tijdens een vlucht. Daarna legt een psycholoog van het AMC tijdens de module ‘Inzichtelijk Vliegen’ uit hoe angst in elkaar zit, hoe die emotie in elkaar zit en hoe je de symptomen leert te herkennen én te voorkomen. Tevens leer en oefen je diverse technieken om angst te voorkomen.

Aan het einde van de dag ga je daadwerkelijk een trainingsvlucht maken van 45 minuten, met alle cursisten. De instructeur-gezagvoerder, de psycholoog en de rest van het onbezorgdvliegen.nl-team vliegen mee. Zo breng je de geleerde theorie meteen in praktijk. Tijdens deze vlucht zal de instructeur-gezagvoerder je vanuit de cockpit vertellen wat er gaat gebeuren voordat je iets hoort, voelt, ziet of ruikt. Hij gebruikt hiervoor de boord-intercom zodat iedereen dit goed kan horen. En als je dan weer veilig op de grond staat ben je, als het goed is, van je vliegangst af.

De cursus kost € 499,- en de eerst volgende cursusdag is 21 mei. Meer informatie vind je op de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.