Je bikini waarschuwt je nu voor te veel zon

In de zomervakantie is het heerlijk om lekker in je bikini aan het strand te gaan liggen. Het is alleen een beetje jammer dat je net iets te vaak verbrand terugkomt omdat je vergeten bent om je opnieuw in te smeren of omdat je eigenlijk te lang in de zon gelegen hebt. Dat viel ook de Franse Marie Spinali op en dus kwam zij met een oplossing. Spinali Design biedt nu badpakken aan die je waarschuwen dat je je weer opnieuw moet insmeren of adviseren om de schaduw op te zoeken. Verbranden is er dus niet meer bij.

Innovatief
In de badkleding is een chip ingebouwd die via een app met je communiceert of de zon schadelijk voor je wordt. Je ontvangt dan een sms die je adviseert om je opnieuw in te smeren of om in de schaduw te gaan liggen. De chip is minder dan een centimeter groot en zit in een soort medaillon op de heup van je broekje. De bikini’s zijn wel duur, voor €198,- heb je je eigen exemplaar. Ze worden dan wel voor je op maat gemaakt en je krijgt de app er gratis bij. Je kan je bikini ook helemaal zelf ontwerpen. Dus je kan zelf de kleur en het materiaal kiezen. De chip bevat je persoonlijke gegevens, zoals je huidtype, je maat en de naaister van je bikini. Op deze manier weet de chip ook hoeveel zon je kan hebben en wanneer de UV-straling schadelijk wordt.

Mannen
Hoewel er op dit moment alleen nog maar vrouwelijke badkleding is uitgerust met deze technologie hoeft dit niet zo te blijven. Als dit nieuwe idee een succes wordt, dan wil de oprichtster ook uitbreiden naar mannen- en kinderkleding. Het idee is dan dat de kinderchip ook uitgerust wordt met een waarschuwingssysteem. Dan weet je niet alleen wanneer je kind te lang in de zon gezeten heeft, maar ook of hij te ver bij je wegloopt op het strand of dat hij te ver te zee ingegaan is.

Voor meer informatie kun je naar de (Franstalige) website of bekijk de onderstaande video:

Foto: Youtube

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.