10 tips om je koffer in te pakken

10 tips om je koffer in te pakken 9

10 tips om stress vrij je koffer in te pakken

Iedere Fashionista kent het probleem, trouwens ik denk iedere gemiddelde vakantieganger. Behalve mannen die kan het toch niet schelen wat ze meenemen. Het probleem waar ik het over heb? Je koffer inpakken. Want als je dat rokje meeneemt moet dat ene shirtje ook mee en die schoenen en ohja die oorbellen! Dat is een hoop nadenken en tegen de tijd dat je ermee klaar bent, ben je echt toe aan vakantie. Wat dan wel weer mooi uitkomt. Maar Batavia stad komt tot je redding. Zij hebben een top 10 met tips om je koffer in te pakken. Dus dan hoef je nooit meer overspannen op vakantie te gaan (in ieder geval niet door het inpakken van je koffer).

1. Rollen i.p.v. vouwen
Je hoeft niet langer op je koffer te gaan zitten om deze dicht te krijgen. Er kan namelijk vaak meer in een koffer dan je denkt. De truc? Rollen i.p.v. vouwen! Broeken, shirtjes, jurkjes en zelfs badhanddoeken, nemen veel minder ruimte in wanneer je deze oprolt. Een mooie bijkomstigheid is dat je kleding dan ook minder kreukt. Let wel op het maximum gewicht van je koffer wanneer je op vliegvakantie gaat.

2. Accessoires zijn je ‘new best friend’
Er zowel casual als glamourous uitzien tijdens je vakantie, zonder je hele garderobe mee te nemen? Dat kan! Kies voor een basic (zwart) jurkje die je d.m.v. bijzondere accessoires meerdere malen kan omtoveren van strandoutfit tot een succesvolle partydress. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, riemen, een mooie pashmina shawl, kleurrijke pumps of een grote broche of bloem.

2. Time to shop!
Hou tijdens de aanloop naar je vakantie ruimte in je agenda vrij om nog even de laatste vakantiekleding en -spulletjes te shoppen. Een fashion outlet, zoals Batavia Stad, is hiervoor ideaal: alle mooie merken dicht bij elkaar en alles met minimaal 30% korting. Dit scheelt tijd én geld.

4. Dun en luchtig is het helemaal
Reis je af naar warme oorden kies dan voor luchtige, dunne stoffen. Er is niets vervelender dan niet-ademende stoffen waar je in gaat zweten en waar je je niet goed in kunt bewegen. Voorbeelden van lichte materialen zijn: linnen en zijde. Daarnaast nemen deze materialen ook nog eens weinig ruimte in beslag. Een nadeel kan zijn dat linnen makkelijk kreukt, een reisstrijkbout kan dan uitkomst bieden.

5.Protect that dress
Geen reisstrijkbout mee? Je kan ook keukenpapier of plastic folie gebruiken om je kleding kreukvrij te houden. Een handige bijkomstigheid is dat dit kwetsbare kleding beschermt tijdens het reizen. Wanneer je de kleding oprolt, of vouwt, leg je tussen elke laag een vel. Dit voorkomt wrijving tussen de lagen en zorgt er voor dat er geen kreukels in komen. Toch kreukels na de reis? Hang je kleding dan uit in de badkamer en zet de warme douche aan. Zo stoom je de kreukels er makkelijk uit.

6. Combineren kun je leren
Zorg dat je een aantal setjes, zowel voor ’s avonds als voor overdag, van tevoren maakt zodat je deze kant- en-klaar bij elkaar in de koffer kan stoppen. Maak hierbij een duidelijke verdeling tussen kleding/setjes die je overdag aantrekt en outfits voor ’s avonds. Zorg hierbij dat deze setjes dan ook onderling nog eens goed te combineren zijn. Zo kan je met drie setjes makkelijk een week fashionable je vakantie doorbrengen.

7. Harde koffer v.s. zachte koffer
Kies voor een koffer van zacht materiaal. Dit geeft mee waardoor je toch net dat laatste truitje er in kan stoppen. Een koffer met wieltjes die 360 graden kunnen draaien zijn een must have voor de heavy packers. Let daarbij ook goed op het binnenwerk van de koffer, verschillende vakken die je kunt afsluiten kunnen erg handig zijn en zelfs een toilettas overbodig maken!

8. Plastic fantastic
Plastic zakjes zijn onmisbaar bij het inpakken van je koffer. Voor je schoenen bijvoorbeeld, om zo je kleding te beschermen, maar ook voor alle vloeibare toiletspullen die tijdens de reis kunnen gaan lekken. Tijdens je vakantie dienen deze zakken tevens prima als waszak.

9. Kleine wasjes, grote wasjes…
Ga je langer dan twee weken weg? Neem dan een handwasmiddel mee zodat je kleding gedurende de vakantie kunt wassen. Samen met een touwtje en wat wasknijpers tover je elke badkamer of balkon om tot een professionele wasserette.

10. Schoenen
Vrouwen en schoenen, het liefst nemen we ze allemaal mee. Maar hoe? Een slimme zet kan zijn om deze langs de rand van je koffer te stoppen, uiteraard met de zool naar de rand toe. Daarnaast bieden schoenen ook een prima plek om sokken mee te vullen, dat scheelt weer ruimte!

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.