Museum voor hét zakmes

Museum voor hét zakmes 15
Als iemand schrijft dat hij ‘dé vakantiebestemming’ van Europa is, dan aarzelen we nogal bij de redactie van Elke Dag Vakantie. Dat zijn van die boute stellingen, die moeilijk te staven zijn. Maar als het om Victorinox gaat dan aarzelen we geen moment om te zeggen dat deze Zwitserse uitvinding ‘hét zakmes’ van de wereld is. Het is een vakantieattribuut bij uitstek, maar ook in de kantoortuin bewijst het zijn waarde. Dit mes nu, heeft zijn eigen museum.
Het wereldberoemde Zwitserse Victorinox-zakmes kent een lange en spannende geschiedenis. Deze wordt nu in het nieuw geopende Swiss Knife Valley Visitor Center in Brunnen gepresenteerd. Op een oppervlak van 365 vierkante meter staan je diverse highlights te wachten: Zo is er een show in de minibioscoop die je naar de mooiste plekjes van Swiss Knife Valley brengt. Het “dal van het Zwitserse mes” kun je overigens bij de ingang als touchscreen-reliëf beleven. Ook de fabricage van het Victorinox-zakmes wordt multimediaal voorgesteld.

In het souterrain bestaat (na afspraak) de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding zelf een zakmes te maken. Bovendien worden in een interactieve tentoonstelling de geschiedenis van het mes en de mijlpalen van de firma Victorinox gepresenteerd. In de gehouden thematentoonstellingen zijn bijzondere museumstukken te vinden. En in de Story Corner ga je op expeditie.

Parterre heeft Victorinox een eigen brand store. Ook worden er in de Swiss Knife Valley-shop (1e verdieping) regionale lekkernijen aangeboden. Bovendien presenteren lokale bedrijven uit het toerisme en overige bedrijfsleven zich aan de bezoekers en bezoeksters.
Openingstijden:

Ma-Vr 10.00-18.30 uur
Za 10.00-17.00 uur
Zo 10.00-17.00 uur (van mei tot oktober)
De toegang is gratis

Swiss Knife Valley VISITOR CENTER
Bahnhofstrasse 3
6440 Brunnen
Tel. +41 (0)41 820 60 10
Fax +41 (0)41 820 60 09
info@swissknifevalley.ch
www.swissknifevalley.ch

Museum voor hét zakmes 16

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.