Bijzonder Frans kasteel

Bijzonder Frans kasteel 9

Chateau Guédelon.


Het leuke van het eind van de vakantietijd is dat er allerlei collega’s terugkomen met tips van dingen “die je beslist moet zien”. Op ons lijstje van ‘ooit eens zien’ hebben we nu dankzij zo’n tip hebben we het kasteel van Guédelon in midden-Frankrijk toegevoegd. Frankrijk is natuurlijk vergeven van de oude kastelen, maar in Auxerre hebben ze nu besloten een totaal nieuw kasteel te bouwen met de middelen uit de Middeleeuwen. Lees maar:
In het hart van de Puisaye, in het departement de Yonne in de Bourgogne zijn een vijftigtal bouwlieden een enorme uitdaging aangegaan: ze bouwen een burcht met de technieken en materialen uit de middeleeuwen.

Op een plek midden in de natuur, waar alle benodigde grondstoffen beschikbaar zijn voor de bouw – stenen, hout, leem, zand en klei – werken steenhouwers, metselaars, houthakkers, timmerlieden, een smid, dakpannenbakkers, voermannen, een mandenvlechter en een touwslager dagelijks aan de burcht onder het toeziend oog van duizenden bezoekers. De werkzaamheden werden in 1997 gestart en zullen zo’n 25 jaar duren.
Guédelon is een wetenschappelijke, historische, pedagogische en toeristische bouwplaats. Belangstellenden zijn welkom om te komen kijken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.