Op reis met een camper: Wat zijn de trends?

Publiek bekijkt een camper tijdens een beurs. Foto: Elkedagvakantie


Campers en caravans behoorden in 2017 tot de meest ingevoerde zoektermen op Marktplaats. Camper was zelfs nummer 2, caravan nummer 4. Kamperen is dus hot kunnen we wel zeggen. PaulCamper, het verhuurplatform waar particulieren hun camper kunnen verhuren aan anderen en waar iedereen de huurcamper van zijn keuze kan vinden, zet naar aanleiding van deze ontwikkeling de trends voor 2018 op een rijtje.

1. Wanderlust
Zeg je kamperen, dan denken veel mensen nog steeds aan gezinnen en pensionado’s. Maar de millennials komen eraan. Zij zien kamperen als een ideale manier om het leven te ervaren. Met een camper doorkruisen ze Europa en bezoeken ze afgelegen plekjes of muziekfestivals. Meestal zijn zij nog niet kapitaalkrachtig genoeg om een camper te kopen, dus de opkomst van huurplatforms is ook voor hen een welkome vernieuwing.

2. Winterkamperen
Kamperen in de winter wordt steeds gangbaarder en er verschijnt ook steeds meer uitrusting die dit mogelijk maakt. Denk aan beter geïsoleerde campers en caravans, veilige mobiele verwarmingen en meer keuze in sneeuwkettingen. Niet onbelangrijk: steeds meer campings zijn geopend tijdens de wintermaanden, tegen een lager tarief dan je ’s zomers gewend bent.

3. Micro-avonturen
Vakantie hoeft niet lang te duren, soms is een weekend al genoeg om de stress van de afgelopen werkweek volledig te laten verdwijnen. Komend jaar zal naar verwachting een verdere toename zien in het aantal korte kampeertrips.

4. Thema-glamping
Waar veel millennials juist gaan kamperen vanwege het gebrek aan comfort, daar zien we tegelijk een toenemende populariteit van het al langer bekende glamping, luxe kamperen met moderne voorzieningen. In 2018 wordt glamping meer dan een stel luxe woningtenten op een groot grasveld. Er komen meer glampings met een thema, zoals kleinschalige glampings middenin de natuur, glampings bij de boer, winterglampings, milieuvriendelijke glampings en wie weet wat voor nieuwe soorten in 2018 nog meer het levenslicht zien.

5. Samen delen

De deeleconomie is sterk in opkomst en ook de kampeerbranche springt hierop in. Een voorbeeld is PaulCamper zelf, maar de trend is breder zichtbaar. Kleinschalig particulier aanbod (bed & breakfast, kamerverhuur, huisruil of -verhuur) stijgt.

Over PaulCamper
PaulCamper is het bemiddelingsplatform voor de particuliere verhuur van campers. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Dirk Fehse, toen hij zijn eigen camper “Paul” als eerste camper via het platform te huur aanbood. Inmiddels weten meer dan 10.000 huurders en 1.700 verhuurders hun weg te vinden naar het peer-to-peer verhuurplatform. Voor meer informatie: https://paulcamper.nl/.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.