Legendarische Abbey Road-studio open

De bekende hoes van de Beatles-lp Abbey Road.


De legendarische Abbey Road-studio’s in Londen, waar ooit The Beatles, Pink Floyd en Kate Bush hun talenten vereeuwigden, zijn op 10 maart ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het complex geopend voor het publiek. Op die dag worden er twee tours verzorgd door Brian Kehew en Kevin Ryan, auteurs van het boek “Recording The Beatles”. Zij geven ook een audio-visuele presentatie, waarbij oud beeld- en geluidsmateriaal gebruikt wordt.

Daarbij wordt niet alleen gesproken over de opnamen van The Beatles, maar ook het werk van The Shadows, Peter Sellers, Helen Shapiro, The Hollies, The Zombies en de geluidsopnamen voor films als Star Wars, Harry Potter en Lord of the Rings komen aan bod. Tickets voor deelname aan deze tour zijn niet goedkoop: 75 pond per persoon. De ene toer begint om 10 uur ’s morgens de andere om drie uur ’s middags. Ze zijn online hier te koop.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.