Lekker luieren bij Lyon in de buurt

Wellness ziet er zo uit bij Logis Domaine de Chalveches. Foto: Domaine de Chalveches

Nou weten we toevallig hoe leuk Lyon is. Zo’n stad waar je te vaak achteloos aan voorbij bent gereden, maar die een aantal aantrekkelijke attracties heeft. En als je dan een persbericht krijgt met een foto van bovenstaande wellness in een logis in de buurt van Lyon. Dan zien we ons daar zomaar zitten om van daaruit opnieuw de Franse stad in te trekken. Verder vandaag o.a.”

 • Tornado’s en enorme hagelstenen in Noord-Italië: ‘Het leken wel bommen’
 • Ontdek de 8 mooiste kastelen van Nederland en België
 • Zo kijkt het buitenland naar onze waterwerken (VIDEO)

Zes bijzondere accommodaties wereldwijd

In het regenwoud van Australië. Foto: Airbnb

Met dit weer is het heerlijk om weg te dromen bij prachtige accommodaties in het buitenland die rustig zijn gelegen en waar je volledig, en geheel corona proof, tot rust kan komen zonder al te veel mensen om je heen. Word wakker in het regenwoud in Costa Rica, beleef een safaridoom in Botswana, relax in een hangmat in de Thaise jungle of ga op avontuur in de Franse bergen.

Paradijselijke oord in Costa Rica

Midden in het Costa Ricaanse groen vind je op het schiereiland Osa de prachtige en duurzame Lapa Rios Lodge. De 17 luxe rieten bungalows beschikken over een ligbad, een buitendouche en adembenemend uitzicht over de zee. Hier is het wakker worden met geluiden van ara’s en toekans en luiaards die onverstoorbaar relaxed in bomen hangen. De gidsen en naturalisten van de lodge nemen je graag het bijzondere regenwoud in voor bijvoorbeeld een wandeling naar de watervallen langs de Carbonera rivier, een kajaktocht door de mangroven of een kikkertour om de kleine tropische dieren te spotten. Elke avond geniet je van een culinaire verrassing bereid met ingrediënten uit de omgeving in het openluchtrestaurant. Vanaf de hoofdstad, San Jose, is het nog zo’n 7 uur rijden en deze lodge is perfect voor wild-, natuur- en strandliefhebbers.

Duurzame safaridroom in Botswana

Optimaal genieten van de natuur in Botswana en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren? Koro River Camp in Botswana maakt dit waar. Deze luxe lodge is ver verwijderd van de bewoonde wereld en biedt een ultieme wildernis ervaring op exclusief niveau. Aan de oever van de Limpopo river liggen zeven boetiek tenten met en-suite badkamer, buitendouche, eigen plunge pool en een spectaculair uitzicht vanaf de veranda. Het diner wordt elke avond in de gemeenschappelijke tent, midden in de bush of in de wijnkelder geserveerd. Alle safari’s worden samengesteld in overleg met de gasten. ’s Nachts op zoek naar de hyena, de beruchte zwarte mamba spotten of ben je juist helemaal dol op olifanten? Hier komt elke safariwens uit. Koro River Camp ligt op 550 km van de internationale luchthaven Oliver Tambo, Johannesburg, en met een huurauto ontdek je op eigen tempo de verschillende omgevingen. 

Back to the basics in Chiang Rai

Even geen wifi en alleen nog maar oog voor elkaar te hebben en de natuur? Reis dan af naar Bamboo Nest in Chiang Rai gelegen in het noorden van Thailand. De simpele huisjes zijn gemaakt met natuurvriendelijke producten, gebouwd door de lokale gemeenschap en geheel volgens de wijsheid van de oorspronkelijke bevolking – ‘zorg goed voor de natuur, dan zorgt de natuur ook goed voor jou’.  De huisjes beschikken over een goed bed, een warme douche en een veranda met hangmatten om heerlijk in weg te dromen. De opbrengsten van het verblijf gaan deels naar arme families in de regio en daarnaast is het verbouwen van koffiebonen ook een belangrijke bron van inkomsten. Boek daarom ook zeker een tour bij Akha Arna Coffee, zodat je een kijkje kan nemen in het leven van een koffieboer en meer te weten komt over de reis van boon tot het kopje koffie in het café. Bamboo Nest heeft geen elektriciteit, dus deze accommodatie is alleen aan te raden voor de echt avontuurlijke reiziger! De huisjes liggen op 22 km van Chiang Rai Airport en is het beste te bereiken per auto.

Sprookjesachtige Airbnb in het regenwoud van Australië

Wil je back-to-nature, maar niet opgeven op moderne luxe? Dan is een verblijf in deze bijzondere Airbnb midden in het Australische regenwoud een aanrader. De romantische en afgelegen hut met uitzicht op de kreek ligt te midden van boomtoppen in een tropische oase. Niet alleen de omgeving roept inspiratie op, ook van het prachtig ingerichte interieur met een Balinese uitstraling word je helemaal zen. Met een volledig uitgeruste keuken, ontbijtbar in de openlucht, TV, wifi en Netflix  ben je hier van alle moderne faciliteiten voorzien. En om het helemaal af te maken, vind je bij de accommodatie ook nog eens een schommel die over de kreek hangt om even helemaal tot rust te komen. Dit magische verblijf ligt op zo’n twee uur rijden vanaf Brisbane.

Ultieme wellness beleving in Ardèche

Midden in de bergen van Ardèche bevindt zich Logis Domaine de Chalveches. Een verblijf dat rust, ontspanning en luxe uitstraalt. De kamers bieden een prachtig uitzicht over de bergen en zijn van alle gemakken voorzien: een comfortabel bed, airconditioning, flatscreen-tv en een mooie badkamer. Na een actieve dag in de bergen kom je volledig tot rust in een van de hutten van de spa. Elke behandeling begint met een ontspanningstherapie, zodat het lichaam in overeenstemming met de geest is om optimaal te kunnen genieten. Bezoek ook een wijngaard in de zuidelijke Ardèche en geniet van de Franse cultuur en natuur. Logis Domaine de Chalveches ligt op zo’n 3.5u rijden vanaf Lyon.

Hutten van La Grenouillère

De luxueuze jagershutten van La Grenouillère in Pas-de-Calais zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring. De hutten bevinden zich midden in de natuur en voorzien van alle gemakken: een zacht bed, een verstopt ligbad, douche in Italiaanse stijl en een privé terras. Als je van goed eten houdt, is een bezoek aan het sterrenrestaurant van Alexandre Gautheir op 5 minuten lopen zeker de moeite waar, het eten is hier namelijk magnifique. Elk gerecht is een waar kunstwerk en wordt gecreëerd met lokale producten uit de natuur. La Grenouillère ligt op zo’n 4.5u rijden vanaf de Nederlandse grens, perfect voor een rustig weekendje weg.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Tornado’s en enorme hagelstenen in Noord-Italië: ‘Het leken wel bommen’ (RTL)
 • In Benidorm is bijna iedereen bang voor de maanden die komen (NOS)
 • Spookstad op Cyprus gaat mogelijk voor het eerst sinds jaren 70 weer open (Welingelichte Kringen)
 • Afternoon (beat the heat!) Colosseum tour for kids in English with Amy (Wanted in Rome)
 • Toe aan vakantie? Thailand hoopt op toeristen deze winter (RTL)
 • This Camper Has A Full Bathroom, Sleeps Six, And Still Fits In A Truck Bed (Carbuzz)
 • Ontdek de 8 mooiste kastelen van Nederland en België (Columbus)
 • Gedurfd: deze dertigers openden een nieuw museum (Quote)
 • Het Tsjechische Pilsen met kinderen, aanrader! (Gezin op Reis)
 • De busjesblues – een Volkswagenbusje in Abruzzo (Ciao Tutti)
 • Disney Fan Lives Happily Ever After in This Disney-Inspired Home (Inside the Magic)
Zo vormen onze waterwerken een toeristische attractie voor buitenlanders

Weekendradio

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.