Top 100 voor beste stedentrips volgens GoEuro

Barcelona. Foto: Elkedagvakantie

Barcelona. Foto: Elkedagvakantie


Op zoek naar een plek om even te ontsnappen? Met zoveel bruisende steden binnen handbereik is het niet eenvoudig om uw stedentrip te plannen. HomeToGo en GoEuro , een reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten , heeft 2.000 Europese steden geanalyseerd en beoordeeld op 5 verschillende factoren. Hieruit is de Top 100 Europese Steden in 2017 ontstaan.

De Top 100 beste stedentrips
Op de allereerste plaats staat Barcelona . Deze stad doet zo’n beetje alles goed; zon, strand, lekker eten, te
veel bars en te weinig tijd, en betaalbare appartementen.
Complete Top 100 lijst: www.goeuro.nl/reizen/stedentrip

Londen is levendig, Kiev goedkoop en Barcelona lekker
De bestemmingen in de Top 100 steden-gids zijn in 5 verschillende categorieën verdeeld: Activiteiten overdag, het nachtleven, eten & drinken, accommodatie en openbaar vervoer. Naast de algemene Top 100, zijn dit de Nr.1 steden per categorie.
Londen staat aan de top als beste stad voor activiteiten. De museumliefhebber kan hier terecht in haar ontelbare musea, maar er is ook genoeg mogelijkheid om te shoppen. Het is relatief dichtbij en een weekend is goed te doen, maar voor de volledige ervaring kunt u het beste een midweek of weekje weg.

Een bruisend nachtleven vinden reizigers in Berlijn. Voor een nachtje weg zit u in deze stad goed met meer dan 500 plekken om uit te gaan, clubs die 24 uur open zijn in het weekend en een gemiddelde bierprijs van onder de €3. Zelfs voor een weekend weg speelt de prijs van een vakantiehuis of appartement een grote rol.

Kiev heeft de laagste prijzen per overnachting en een ideale stop voor backpackers. Als een van de meest ondergewaardeerde steden in Europa is Kiev de afgelopen jaren over het hoofd gezien, maar is de beste optie voor een low-budget reis.

Culinair
Een van de redenen waarom we op vakantie gaan is de culinaire ervaring van een nieuwe stad. De gemiddelde prijs en kwaliteit van een maaltijd zijn berekend in elke stad. De Spaanse steden Barcelona en Madrid zijn het beste voor eten & drinken en staan op nummer 1 en 2 met hun authentieke keuken. Niet geheel onbelangrijk maar vaak vergeten is het vervoer in de stad zelf. Hoe komt men van A naar B? Populaire en dure steden zoals Venetië en Zürich kunnen reizigers beter mijden. Interessanter zijn de Oost-Europese hoofdsteden. Het meest betaalbare openbaar vervoer vindt u in Boekarest, waar u ongeveer €0,55 per kilometer betaalt. Kiev is ook niet duur als het gaat om OV. Een enkeltje kost slechts €0,14 per rit.

Over GoEuro
GoEuro (www.goeuro.nl) is een reisplatform dat klanten helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten in heel Europa. In samenwerking met meer dan 500 Europese vervoersbedrijven, revolutioneert GoEuro volgens eigen zeggen het plannen van reizen door haar klanten meer keuze, transparante prijzen, reistijden en meer boekingsgemak te bieden. HomeToGo (www.hometogo.nl) is een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen die bezoekers helpt om snel en makkelijk accommodaties te zoeken en te vergelijken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.