Tips & Tricks: op vakantie met je huisdier

Zwemmende honden. Foto: Elkedagvakantie


Nederland telt ruim 33.000.000 huisdieren waarvan 1.500.000 honden. In zes op de tien huishoudens is een huisdier aanwezig en elk jaar geldt weer dezelfde vraag: nemen we onze hond, kat, vogel, cavia of konijn mee op vakantie? Met name voor hondenbezitters is het meenemen van het huisdier op vakantie een belangrijk punt. Besluit u uw huisdier mee te nemen op reis? Dan is een vakantiewoning in vele gevallen geschikter dan een hotel.

Behalve dat het u meer comfort en vrijheid kan bieden, zorgt een vakantiehuis er ook voor dat uw hond een leuke tijd heeft. Een vakantiehuis in een bosrijke omgeving, aan de kust of met een afgesloten tuin, zodat uw hond heerlijk kan ravotten, zijn een must. Interhome is een van de organisaties die een speciale selectie heeft van hondvriendelijke vakantiewoningen.

Met de auto of het vliegtuig
Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u op vakantie gaat met uw huisdier. In sommige landen is het namelijk verplicht om uw hond te vaccineren. De regels hiervoor verschillen per land. Het vervoer naar de bestemming moet ook comfortabel zijn voor de hond. Is er bijvoorbeeld genoeg ruimte in de auto? Wanneer u met het vliegtuig reist, is het van belang dat u op de hoogte bent van de regels van de luchtvaartmaatschappij. Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk.

Dichtbij of juist wat verder weg
Wanneer u alle belangen tegen afweegt zult u tot de conclusie komen dat niet alle bestemmingen ideaal zijn. Een vakantiewoning dichtbij huis is vaak het meest geschikt. Bestemmingen als Nederland, België, Frankrijk en Duitsland doen het dan ook erg goed bij huisdierenbezitters, maar ook Spanje en Italië zijn erg populair.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.