Wacky Wheels: Heel Europa als escape room

Escaperoom Zwolle
Via een beeldscherm wordt meegekeken naar deelnemers in een escape room in Zwolle. Foto: Elkedagvakantie

Je laten opsluiten in kleine kamertjes om er vervolgens door middel van hints uit zien te komen. De escape room is populair. Nederland telt momenteel achthonderd escape rooms, verdeeld over vijfhonderd locaties en het fenomeen is daarmee een van de snelst groeiende bedrijfstakken van ons land. Maar het wordt nu nog leuker. In september 2019 kun je met Wacky Wheels een weekend lang al puzzelend door Europa trekken, zonder enig benul over de eindbestemming.

Het oplossen van moeilijke puzzels in de populaire escape room wint al jaren aan populariteit en wordt gezien als een leuk uitje voor vrienden, familie en/of collega’s. Oprichters van Wacky Wheels – Klaudia Yuser, Edwin Menzo, Johan Kruseman en Marco Mulder – wilden de escape room nog leuker maken en toverden om die reden een roadtrip door Europa om tot één groot spel: de escape room op wielen.

Puzzels escape room getest

‘Nederlanders zijn reislustige mensen en houden van een spelletje. Met Wacky Wheels wilden we deze twee dingen combineren tot een mooi concept. De puzzels zijn inmiddels allemaal getest en we kijken enorm uit naar de eerste editie’, aldus Marco Mulder (oprichter, Wacky Wheels).

,,Het leuke aan Wacky Wheels is dat vooraf niet bekend is waar jij en je team zullen eindigen. Tijdens een roadtrip van drie dagen ontcijfer je de route door het oplossen van escaperoom-achtige puzzels en kom je langs de meest bijzondere plekken in Europa. De puzzels vragen het nodige denkwerk, maar hebben in tegenstelling tot de reguliere escape rooms geen tijdslimiet. Je strijdt namelijk niet tegen de tijd, maar tegen andere teams!”

Feest als afsluiting

De roadtrip wordt afgesloten met een feest op de laatste bestemming, waar het eindresultaat bekend wordt gemaakt. Na afloop van de drie dagen durende roadtrip is er namelijk één team dat met een prijs van € 250,- en de eervolle titel ‘Wacky Wheels Masters’ naar huis gaat.

Wie ook mee wil doen kan zich aanmelden via www.wackywheels.nl. Het aantal plekken voor deelname is beperkt.

Wacky Wheels is volgens eigen zeggen de enige, georganiseerde roadtrip die deelnemende teams tot het maximum uitdaagt. De puzzels op de route zijn ontworpen om teamleden tot het uiterste te pushen. De allereerste editie van Wacky Wheels vindt plaats van 19 t/m 22 september 2019 en start in Eindhoven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.