‘Geheim’ pad langs Rivièra kust

'Geheim' pad langs Rivièra kust 8

Het artikel uit de Volkskrant van 29 september 2012.

Dankzij de Volkskrant van gisteren gewezen op een nieuwe bestemming (misschien komende zomer? dan combineren met 2e keer Toscane): de wandelpaden langs de zuidelijke kusten van Frankrijk. In 1976 heeft de Franse overheid besloten dat de van oorsprong douaniers-paden geopend moeten worden voor het publiek. De rotspaden met namen als Sentier Littoral, Sentier du Bord de Mer en Sentier des Douaniers voeren je langs een andere kant van de Rivièra. De auteur van het artikel liep in twee dagen van Nice naar Monaco en volgens Google Maps kan dat ook makkelijk, want dat is ruim 40 km. Je loopt dan achter/onder de huizen van allerlei bekende acteurs en andere bekendheden. Vandaar ook de titel ‘Sterrenpad’. Eenmaal aangekomen in Monaco werd voor 110 euro een helikoptervlucht terug naar Nice gemaakt.

Beknopt is de informatie: – Transavia vliegt dertien keer per week naar Nice vanaf 105 euro. KLM vertrekt vier keer per dag vanaf 109 euro.
– Slaap in Nice bij de Vieux Port. Reserveer in Eze een kamer in de waanzinnig mooie B&B Domaine Pins Paul (domainepinspaul.fr). Als die vol is: Eze Vista (ezevista.com). Terug naar Nice kan per helikopter (110 euro, heliairmonaco.com), per boot (29 euro, di, do, za, +44492004230), per TER-trein (4,80 euro, sncf.com), of per bus (1 euro, lijn 100, lignesdazur.com).

Op internet is heel veel informatie over de wandelroutes te vinden en ook videomateriaal als hier onder (dat om onverklaarbare wijze 2 x getoond wordt, dus de hele reportage is 4 minuten lang)


Le sentier du littoral door bobby135250

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.