Jan de Bouvrie-bungalows geopend

Jan de Bouvrie geeft met enthousiasme toelichting op de door hem ontworpen vakantiebungalows in Mooi Zutendaal.

Jan de Bouvrie geeft met enthousiasme toelichting op de door hem ontworpen vakantiebungalows in Mooi Zutendaal.

In het Belgische bungalowpark Mooi Zutendaal, vlak over de grens bij Maastricht, zijn vrijdagmiddag 20 september 2013 de eerste Jan de Bouvrie-bungalows onthuld. Het hele project heeft 5 miljoen euro gekost. Er zijn plannen voor een 10 miljoen euro uitbreiding in de nabije toekomst.

  • Scroll naar onderen voor het verslag van ons weekendje ‘proefslapen’

De bungalows, die twee varianten kennen en beide plaats bieden aan vier vakantiegangers, hebben een ‘typische De Bouvrie’-uitstraling. Ze neigen naar het minimalistische qua inrichting en uitstraling, maar zijn zeer ruim en luxe. Zo heeft de wellness-variant een sauna en een jacuzzi.

Ad Durinck, algemeen directeur van Narvic HomeParcs, sprak bij de opening:

“We zijn in de herfst van vorig jaar gestart met de bouw en verkoop van 21 woningen ontworpen door Jan de Bouvrie. Het zijn 14 gelijkvloerse villa’s en 7 wellness-villa’s. Dat is een enorm succes. Die woningen zijn allemaal al verkocht. Dat betekent dat we de vijf miljoen euro die daar mee gemoeid zijn, met de bouw van de woningen, de investering, vorig jaar hebben gepleegd. En de woningen zijn zo succesvol dat wij verwachten dat in het komende jaar nog zo’n 30 tot 40 van die woningen te gaan verkopen. En dat betekent dat we volgend jaar nog weer 10 miljoen euro gaan investeren in een uitbreiding van het park. Dat is goed voor ons en voor het Limburgs toerisme.” Durinck zei dat bij de nieuwbouwplannen ook specifiek rekening gehouden wordt met de bouw van vakantiewoningen voor minder-validen. Jan de Bouvrie is inmiddels begonnen met nieuwe ontwerpen voor bungalows. “Daar hebben we hele hoge verwachtingen van. De tekeningen zien er weer erg goed uit”.

Jan de Bouvrie zei bij de feestelijkheden onder andere over zijn ontwerp: “Hout komt weer helemaal terug. Ook in interieurs. Het geeft warmte. Ik wilde de mensen hier het gevoel geven van ‘het is wel een 2e huis, maar het is écht een huis'” De ontwerper zei erg ingenomen te zijn met de veranda’s bij de woningen, omdat die mensen de kans geven buiten te zitten en hun leven te overpeinzen. “Door buiten te zitten komen er ideeën naar binnen”

Luc Colla, schepen (wethouder) van de gemeente Zutendaal, zei dat de gemeente bijzonder ingenomen is met de bouw. “Zo’n tien jaar geleden was het hier maar een rommeltje van campings en dat is nu wel anders”.

Er zijn drie Narvic HomeParcs: in Nederland in Heel en Bergen op Zoom en in België. Het park in Zutendaal werd 10 jaar geleden gekocht door de Investeringsmaatschappij Trias (het bedrijf achter Narvic HomeParcs). Tot de investering van vorig jaar werd er al 15 miljoen euro gestoken in de Belgische vestiging. Dat heeft geresulteerd in een ruim opgezet park met luxe woningen, een naastgelegen camping, een restaurant en een overdekt en openlucht zwembad. In 2012 kwamen er 33.000 bezoekers naar Mooi Zutendaal.

In de regio van Mooi Zutendaal kunnen vakantiegangers verschillende dingen bekijken:

  • Je kunt wandelen en fietsen in het nabij gelegen Nationaal Park Hoge Kempen
  • Shoppen kan in Maastricht (ligt maar op 10 km afstand) en in Maasmechelen Village Outlet
  • Dagje naar Hasselt, dat zich de modestad van Limburg noemt
  • Een dagje wellness in Thermae 2OOO (22 km) in Valkenburg
  • Voor kinderen Plopsa Indoor in Hasselt
Jan de Bouvrie bekijkt het eindresultaat. Op de achtergrond een van de Wellness-villa's.

Jan de Bouvrie bekijkt het eindresultaat. Op de achtergrond een van de Wellness-villa’s.

Weekendje ‘proefslapen’ in wellness-villa

Het eerste waar we Jan de Bouvrie dankbaar voor zijn zijn de uiterst donkere gordijnen in de slaapkamer. De duisternis maakt dat we lekker lang uitslapen. Dat is al de eerste winst van dit weekend! Eenmaal beneden, gezeten aan het keukeneiland, turen we naar de bosrand. Wat een stilte. Het is heerlijk licht in de Jan de Bouvrie-vakantievilla. Dat alles maakt dat we vrolijk gestemd aan deze vrije zaterdag beginnen.

De villa waar we in overnacht hebben.

De villa waar we in overnacht hebben.


Bij de receptie van Narvic HomeParcs Mooi Zutendaal huren we twee fietsen voor een dag (7,50 euro p.p.). We kunnen voor 10 euro een fietsknooppuntenkaart kopen, maar mogen ook wel een route op de balie uitstippelen en simpelweg de nummers opschrijven. We kiezen voor die vriendelijk aangeboden optie. Het park ligt midden in het Nationaal Park Hoge Kempen, dat qua beplanting wel wat weg heeft van de Nederlandse Veluwe. Het wordt een route van 40 km. Onderweg komen we bloeiende heide tegen, vreemde en verlaten bedrijven, opmerkelijk grote huizen (het moet sowieso een rijke regio zijn gezien de enorme maneges die we passeren), we moeten soms pittige heuvels beklimmen en houden na een wandeling over‘de Mechelse Heide’ een lunchstop bij Fietscafé ‘t Salamanderke in Maasmechelen.
De prachtige natuur van de Mechelse heide.

De prachtige natuur van de Mechelse heide.

Om ’s avonds uit eten te gaan zijn er legio mogelijkheden. Op aanraden van de receptie van Mooi Zutendaal zijn we uit eten gegaan in De Brouwerij in het nabijgelegen Lanaken. Een prima ontvangst in deze uit 1859 stammende brouwerij, waar ze maar liefst 230 verschillende Belgische bieren serveren. Maar dat niet alleen. Ook het eten was uitstekend! En niet duur: voor 51 euro een complete maaltijd voor 2 personen (4 bier, hoofdgerecht, toetje, koffie). Absoluut een aanrader!

De maaltijd in De Brouwerij in Lanaken, een aanrader!

De maaltijd in De Brouwerij in Lanaken, een aanrader!

Tijdens ons verblijf hebben we verder een bezoek gebracht aan Hasselt. Dat is alleen al een stad waar je je makkelijk een midweek zou kunnen vermaken. De stad heeft een bijzonder uitgebreid winkel- en horecahart, maar biedt verder: een Japanse tuin, het nationaal jenevermuseum, een modemuseum, een literair museum en een stedelijk beiaardmuseum.

Je kunt in het Belgische Hasselt perfect winkelen.

Je kunt in het Belgische Hasselt perfect winkelen.

We hebben genoten van ons verblijf in Mooi Zutendaal. De Jan de Bouvrie-villa bood ons de mogelijkheid om na een lange dag fietsen uit te rusten in een eigen sauna (verder zit er een stoomcabine en jacuzzi in). ‘Fans’ van de Nederlandse architect zullen zondermeer opgetogen zijn om eens te slapen in één van zijn creaties. Het zijn ruime vakantiewoningen met een aangename lichtinval en allerlei extra luxe, zoals ochtendjassen en pantoffels die klaarliggen voor de bewoners. De woningen behoren qua huurprijs wel tot de hoogste categorie in het park. Wie alleen van de omliggende natuur en stedenschoon wil genieten en zich niet veel gelegen laat liggen aan luxe en architectuur kan in hetzelfde Mooi Zutendaal soms voor bijna de helft van die prijs ook in een van de andere accommodaties van het park terecht.

De jacuzzi met sauna in de villa.

De jacuzzi met sauna in de villa.


Voor kinderen is veel te beleven in de directe omgeving van het vakantiepark, zoals dit Dino-museum.

Voor kinderen is veel te beleven in de directe omgeving van het vakantiepark, zoals dit Dino-museum.


Fietsend doro de omgeving kom je vreemde dingen tegen, zoals deze oude locomotief.

Fietsend door de omgeving kom je vreemde dingen tegen, zoals deze oude locomotief.

Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met Narvic HomeParcs.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.