Vernieuwd Suske & Wiske-museum viert 75-jaar stripduo

Het Suske en Wiske-museum in het Belgische Kalmthout (zo’n 2 uur rijden vanaf het midden van Nederland) richt zich in 2020 op het 75-jarig bestaan van het bekende stripduo. Het museum onderging in het afgelopen jaar een vernieuwing. ,,Want na een jaar hard werken openden we deze zomer met een volledig nieuw museum, kregen we een nieuwe naam, een nieuwe website en werd de oude werkkamer van Vandersteen op de oorspronkelijke plek gereconstrueerd”, zo laat de museumdirectie zelf weten.

Werkkamer Vandersteen

Het Suske en Wiske Museum vind je in de oude villa van Vandersteen, maar wist je dat hier ook zijn tekenstudio was? Sinds dit najaar is de gereconstrueerde werkkamer van Vandersteen te bezoeken. Hier ontdek je waar hij tekende, welke reeksen hij maakte en wanneer. Bovendien vind je er objecten die hem inspireerden voor de meest legendarische Suske en Wiske albums. De werkkamer is vrij te bezoeken bij de Striptoer. Wie enkel de werkkamer bezoekt, betaalt €2.

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie 2019 is het Suske en Wiske Museum tot 2 januari gesloten. Maar goed nieuws: Want tijdens het weekend van 3, 4 en 5 januari is het museum de hele dag geopend. ,,Het Suske en Wiske Museum is een echt familiemuseum. Ga tijdens de Striptoer op tijdreis met de teletijdmachine, ontmoet Vandersteens slechteriken en speel ondertussen zelf mee in een stripverhaal. De Striptoer start steeds op vaste uren en duurt 2 uur”, zo promoot het museum zichzelf op zijn eigen website. Het museum is te vinden aan de Beauvoislaan 98 , 2920 Kalmthout.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.