De beste moves in de Italiaanse sneeuw


Voor het eerst dit jaar wordt de vrouwelijke versie van het slopestyle event ‘Nine Knights’ ook in het Italiaanse Livigno gehouden. De goede sneeuwcondities in het wintersportresort heeft de organisatie doen besluiten het gehele event naar Italië te verplaatsen, waardoor zowel de ‘Nine Knights’ als de ‘Nine Queens’ door Livigno worden gehost. Vanaf 26 maart verrijst op de piste van het skigebied Mottolino Fun Mountain een waar sneeuwkasteel met negen verschillende obstakels waar internationale freeskiërs de meest spectaculaire jumps presenteren.

Het is voor het eerst dat beide varianten van het slopestyle event op dezelfde locatie plaatsvinden. Van 26 maart tot 30 maart tonen de ‘Koninginnen’ hun trucs op de trails en schansen van het sneeuwkasteel. Van 30 maart tot 4 april strijden de ‘Ridders’ om de mooiste freestyle moves. Inmiddels hebben veel Olympische slopestyle atleten hun deelname bevestigd. Zoals de Amerikaanse US Open slopestyle en Olympische goud winnares Jamie Anderson, de Canadese bronzen medaillewinnares Kim Lamarre en de nieuwkomer Anna Gasser uit Oostenrijk.

Het originele concept ‘Nine Knights’ is uitgegroeid tot een van de grootste freeski evenementen voor mannen van de wereld. Het sneeuwkasteel biedt een perfecte setting voor de beste atleten maar ook voor fotografen en filmploegen die het kasteel voor de ‘shooting’ kunnen gebruiken. Drie jaar geleden is de vrouwelijke versie, ‘Nine Queens’, geïntroduceerd.

Consumenten vinden meer informatie op: www.livigno.eu

Het belastingvrije wintersportresort Livigno ligt hoog (1.800 – 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Dankzij een bijzonder gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd van november tot mei. Naast het ruime aanbod aan accommodaties en gastronomie vinden vakantiegangers hier een breed aanbod van activiteiten voor een vakantie in de sneeuw. Zo heeft Livigno 115 km aan pistes (waarvan 29 blauw, 37 rood en 6 zwart) en een diversiteit aan off-piste mogelijkheden. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.

De atleten in actie.

De atleten in actie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.