Drie opmerkelijke campings


Zomaar, in het kader van een ‘camping shuffle play’, hier onder weer drie campings waar je naar toe zou kunnen koersen tijdens een volgende vakantie:

Phoenix, de hoofdstad van Arizona, ligt midden in de woestijn. Als je op doortocht bent, stop dan zeker in Quartzsite, de grootste camping ter wereld. Zelfs in de zomer, als het bloedheet is, kamperen hier ruim 3500 mensen. In de winter zijn dat er zelfs 3 miljoen. Ze komen allemaal af op de markten die hier gehouden worden. Overigens staan ze niet allemaal op 1 terrein, want er zijn in deze plaats meerdere plekken waar mensen met een camper gratis mogen staan. [Zie video hier boven]

Kamperen roept bij sommige mensen misschien de associatie met primitief en back to basic op, maar dan ben je waarschijnlijk nog nooit op camping Sexten in de Dolomieten geweest. Vlakbij de grens met Oostenrijk vormen gerestaureerde gebouwen het middelpunt. Bijzonder is het wellnesscentrum met sauna, kruidenbaden en massage. De sanitairgebouwen doen volgens recensies niet onder voor badkamers van een vijfsterrenhotel.

Bij een stedentrip denken de meeste mensen niet meteen aan kamperen. Toch kunnen stadscampings vaak de ideale uitvalsbasis voor een dagje sightseeing, museumbezoek of shoppen vormen. Camping Eichholz in het Zwitserse Bern bijvoorbeeld ligt pal aan de rivier de Aare. Via de boorden van de rivier loop je in 20 minuten het centrum van de stad in. [Bron AD.nl]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.