Caravan die 3x zo groot wordt


Bezoekers van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2011 kunnen zich verheugen op een beurseditie met veel en opvallende introducties. Wat te denken van een caravan die met één druk op de knop drie keer zo groot wordt, de eerste caravan met een ingebouwde espressomachine, een kampeerauto met een infrarood cabine aan boord of een frisse opknapbeurt voor een tenttrailer in een handomdraai. De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is de grootste overdekte showroom van kampeervoertuigen in Nederland. De beursdata zijn van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 oktober. Belangrijkste trends in de branche zijn milieuvriendelijkheid en comfort.

Milieuvriendelijk
De ontwikkelingen in de branche, zowel technisch als in design, gaan steeds verder. Bijna alle merken caravans hebben nu ook een extra lichte versie in hun assortiment, al vanaf 700kg. Moderne onderdelen reduceren het gewicht en dus het energieverbruik van het trekkende voertuig zodat caravans nu ook aan kleinere, zuiniger auto’s met minder schadelijke emissie kunnen worden gekoppeld. Bij de kampeerauto’s blijven volledig uitgeruste, compacte voertuigen, met een gewicht van minder dan 3,5 ton, waarvoor geen speciaal rijbewijs nodig is, onverminderd populair. Veel campers zijn luxueus ingericht met comfortabele matrassen, stoelen met een massagefunctie, geluidsinstallaties zoals thuis en satellietontvangers voor TV ontvangst in HD kwaliteit.

Winnend ontwerp
Voor een Nederlands echtpaar dat vorig jaar een caravan ontwerpwedstrijd heeft gewonnen, is een droom werkelijkheid worden. Hun winnende ontwerp is namelijk door het Duitse merk T.E.C. in productie genomen. Het echtpaar bedacht voor hun ideale, compacte caravan een handige fietsgarage met daarboven een eenpersoons opklapbed. De plek van de ‘garage’ is heel handig gekozen zodat het gewicht tijdens de reis goed verdeeld is. Daarnaast kan het bed heel eenvoudig over de zithoek worden uitgeschoven zodat een ruim tweepersoonsbed ontstaat. Erg handig want zo blijft de zithoek helemaal ongemoeid.

‘3x Caravan’
Zonder overdrijving zeer bijzonder is de ‘3x Caravan’ van de Franse exposant BeauEr die op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs wordt geïntroduceerd. De ANWB Kampeer en Caravan Kampioen heeft de eer om op de stand het eerste productiemodel van dit zeer innovatieve voertuig aan de beursbezoekers te presenteren. Zoals de naam al zegt wordt de caravan met een simpele druk op de knop drie keer zo groot.

Koffie
Nederlanders kunnen niet op vakantie zonder koffie. Inhakend op die behoefte komt het merk L.M.C. naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs met een speciale uitvoering van de Musica serie: de Brazil. Deze caravan heeft een compleet geïntegreerde espresso machine van Dometic en is aan de buitenkant toepasselijk versierd met mooie crème en bruinkleurige koffietinten. Ook bij de kampeerauto’s staan de ontwikkelingen niet stil. Zo komt Eura Mobil naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs met de Spa Mobil waarbij een infrarood cabine in de slaapkamer is verwerkt. En bij Carthago is zelfs een koelkast met een inhoud van 150 liter onder het bed verwerkt.
Ook nieuw op de beurs: het Duitse merk Bavaria-Camp, met buscampers in het luxe prijssegment en P.L.A. Camper, het Italiaanse merk dat zelfs is genomineerd voor een Europese designprijs vanwege de aerodynamische vormgeving waardoor de campers van dit merk nog zuiniger rijden. Ook is vanaf nu het Italiaanse design merk Roller Team verkrijgbaar in Nederland en natuurlijk te bewonderen op de beurs.

Hefdak populair
Opvallend voor komend seizoen is de toename van het aantal hefdak caravans. Zo ontwikkelde Knaus in samenwerking met Volkswagen een hefdak caravan met de uiterlijke kenmerken van het welbekende Volkswagen California busje. Een zeer bijzonder design waarbij de achterkant van de caravan identiek is aan de achterkant van het busje.
De openingstijden van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en kaarten met 5 euro korting zie www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kinderen tot en met 18 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.