Tattoo-verzamelpunt op camping Rügen

Redacteur Sander Lindenburg op het strand bij Camping Drewoldke: Je kunt hier mooi vuurtje stoken 's avonds.

Redacteur Sander Lindenburg op het strand bij Camping Drewoldke: Je kunt hier mooi vuurtje stoken ’s avonds. Foto: Hanneke Lindenburg


Paardenstaarten voor mannen, tattoos en naakt zwemmen, zou dat de trend van de zomer van 2014 zijn? Die indruk krijg je wel als je verblijft op de camping Drewoldke in het noorden van het Duitse eiland Rügen. Maar misschien heeft het alles te maken met het soort publiek dat boekt voor een verblijf op het terrein. Zoals gebruikelijk bij campings in het hoogseizoen direct aan de zee staat het (overigens fraaie) terrein stampensvol. Nog net geen Italiaanse toestanden, waarbij de buren jouw haringen gebruiken om hun scheerlijn vast te maken, maar het scheelt niet veel. Er staat door deze drukte wel veel te veel auto-blik op het terrein en daar was een eenvoudige oplossing voor te bedenken geweest.

Elders op Rügen zagen we bordjes bij de stranden staan van ‘Textiel-strand’ of ‘fkk-strand‘. Dat maakte een duidelijke scheiding makkelijk en zou soms toch wat onaangename aanblikken voorkomen, maar goed, wie naar deze camping komt weet dat er blote opa’s met kleindochters in de zee duiken.

Tenten kunnen op deze camping mooi in het duingebied staan.

Tenten kunnen op deze camping mooi in het duingebied staan.

Voordelen camping Drewoldke:

 • Mooi stuk terrein waar tenten onder de bomen in de duinen kunnen staan.
 • Vlakbij de zee.
 • Mooi (grotendeels) zandstrand, terwijl het elders veel rotsstranden zijn.
 • Ruime campingwinkel met een uitgebreid broodjesassortiment (vreemd genoeg zijn er twee concurrerende winkels op het terrein)
 • Vlakbij een grote supermarkt
 • Vlakbij is er fietsverhuur
 • Uitvalsbasis voor bezoek aan o.a. Prora en Kap Arkona.
 • Door de stukken rots kun je ’s avonds mooi vuurtje stoken aan het strand.

Nadelen camping Drewoldke

 • Te vol, te veel auto’s op de camping en de enkele toegangsweg
 • Internet alleen tegen betaling nabij de receptie.
 • Als redactie van ElkeDagVakantie geven we deze camping een 7, maar het had makkelijk een 9 kunnen zijn. De oplossing: Alle auto’s achterin op de al aanwezige grote parkeerplaats laten plaatsen en het verkeer via een eenrichtingsring leiden (onder langs er in en boven langs er uit). En een scheiding van publiek op het strand aanbrengen.

  Uitzicht over Kap Arkona. Foto's: Sander Lindenburg

  Uitzicht over Kap Arkona. Foto’s: Sander Lindenburg

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.