Gorssel in de herfst het mooist

Stayokay Gorssel ligt midden in het gebied en is uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Stayokay Gorssel ligt midden in het gebied en is uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Voor een vakantiedag hoef je het land helemaal niet uit. Zeker in de herfst kan je ook heel goed weekendjes weg in eigen land. Zo is Gorssel dit najaar een charmeoffensief gestart om toeristen uit eigen land te trekken. Gorssel ligt in de Achterhoek, tussen Zutphen en Deventer, en wordt omgeven door water en natuur. In de nabije omgeving liggen steden en horecagelegenheden. Deze combinatie maakt het een bestemming om weer even op te laden in de herfstvakantie. De medewerkers van Stayokay Gorssel geven hun gasten dagelijks tips over de activiteiten in en rondom Gorssel en delen deze nu ook met de rest van Nederland:

1.       Tocht over de IJssel
De prachtige IJssel valt niet te missen in de omgeving van Gorssel. Je kunt een pontje [dubbelop] nemen, waarna je terechtkomt in een prachtig gebied dat heel geschikt is om te fietsen of te wandelen. Wil je liever op het water blijven? Dan kan je in Deventer opstappen voor een mooie vaartocht. Er worden verschillende vaartochten aangeboden.

2.       Gorsselse heide
De Gorsselse heide is een mooi gebied in de buurt van de Stayokay locatie en heeft bijzondere flora en fauna. Vroeger was dit een militair terrein; nu is het een heerlijk uitgestrekt struingebied. Er worden hier regelmatig leuke wandelingen en speurtochten georganiseerd. Op 19 oktober a.s. staat er bijvoorbeeld een paddenstoelenspeurtocht op de planning. Een tip voor kleine en grote speurneuzen: neem een spiegeltje mee om ook de onderkant van de paddenstoelen te bekijken.

3.       Historische Hanzesteden Deventer & Zutphen
Op een kleine vijf kilometer van Gorssel liggen de historische Hanzesteden Deventer en Zutphen. In Zutphen is een bezoek aan het Stedelijk Museum aan te raden. Wie wil shoppen kan terecht in de Laarstraat en de Spittaalstraat. Een perfecte manier om de dag af te sluiten is met een warme chocolademelk bij De Wijnhuistoren. Deventer: de stad van koeken en boeken. Vooral als de dagen korter worden, worden de kleine middeleeuwse straatjes hier prachtig verlicht. Restaurant Boas staat hier bekend om zijn rustieke, kwalitatief hoogwaardige Franse gerechten.
 
4.       Huis Verwolde
In het Gelderse dorpje Laren staat sinds 1776 Huis Verwolde. Alleen al het kasteel met zijn enorme tuin is een bezoekje waard. Voor kinderen is hier in de herfstvakantie van alles te beleven: van een herfstknutselmiddag tot een prinsessen- en jonkerworkshop. Op alle zaterdagen in oktober wordt op Huis Verwolde bovendien een knapzakroute georganiseerd. Aan het einde van de circa 12 kilometer lange tocht kun je het kasteel bezichtigen. Trek onderweg? In je knapzak zitten lekkere snacks! In de voormalige keuken is daarnaast ook een theeschenkerij gevestigd, waar iedereen een kopje koffie of thee kan drinken of een rondleiding kan krijgen. Rondom het huis vestigen zich veel uilen, die ’s avonds vaak te horen zijn. Vergeet op de terugweg geen streekproducten mee te nemen voor thuis!
 
5.      Slapen in blokhutten
Stayokay Gorssel ligt midden in het bos. Voor gezinnen zijn er o.a. blokhutten om in te slapen voor het echte natuurgevoel, dat zo goed past bij de herfstvakantie. Ontbijten, lunchen en dineren of een drankje doen aan de bar kan in het Noorse jachthuis ‘De Kleine Haar’. Kinderen genieten hier graag van een warme chocolademelk bij de open haard in de zithoek. In de herfstvakantie zijn er elke avond kinderactiviteiten, zoals broodjes bakken om een kampvuur,  een fotospeurtocht en  schatgraven met een metaaldetector. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor een herfstvakantie in herfstkleuren in het mooie Gorssel via de site van Stayokay.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.