Muziek houdt het vakantiegevoel vast!


Je kent het vast wel: Je hoort de flard van een plaat en opeens ben je weer op de piste in Oostenrijk. Gewoon omdat je dat nummer toen ook hoorde en je in een prima stemming was. Het gevoel dat je toen had komt als een stomp in je buik weer terug. Dat is de kracht van muziek. Bij elke track heeft ieder mens zijn eigen emoties en herinneringen. Daarom zijn het pareltjes die je moet koesteren. Al sinds 1976 maak ik (SL) aan het eind van ieder jaar mijn eigen top 50. Zo ook dit jaar. De hele lijst staat afluisterbaar hier onder. De nummer 1 staat als videoclip hier boven. Het bundelt in 3 minuten mijn reiservaringen van dit jaar. Telkens als ik op reis was heb ik er via mijn oordopjes naar geluisterd om zo alle positieve ervaringen aan dit nummer te kleven. En het heeft gewerkt. Als ik er nu naar luister ben ik weer ‘instant op reis’. Als je dan ook nog de videoclip ziet denk je helemaal: kom we pakken de koffers en gaan er op uit!

Heb jij ook een lijst gemaakt en wat staat er bij jou op nr 1?

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.