Hoe snel is een nijlpaard? (video)


Op de een of andere manier leeft bij veel mensen het idee dat nijlpaarden ‘van die vriendelijke dieren’ zijn. Dat komt wellicht uit hun jeugdjaren, wanneer je misschien een pluche knuffel kreeg van zo’n dier. Maar vriendelijk zijn ze allerminst. Het is verstandig om de nodige afstand te houden. En over de snelheid die ze kunnen ontwikkelen zou je door hun omvang en logheid ook een verkeerd beeld kunnen hebben. Met name in het water zijn ze razendsnel. Kijk naar de confrontatie tussen toeristen en deze heerser in het water op bijgaande video.

Uit Wikipedia: “Nijlpaarden zijn veel gevaarlijker dan ze eruit zien. Het is in Zuid-Afrika zelfs, na de malariamug, het dier dat de meeste menselijke slachtoffers eist. Het is vooral heel onverstandig tussen een nijlpaard op de oever en het water in te komen. Het dier voelt zich dan afgesneden en valt aan.”

Nijlpaard

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.