Super-slee 2.2

Een slee van aluminium. Foto's: Alurunner

Een slee van aluminium. Foto’s: Alurunner


Dit mag echt een super-slee 2.2 heten. De verbeterde versie van de moeder aller sleeën: Een zitgedeelte met twee glij-ijzers er onder. Maar deze is:
1. van aluminium, dus bijzonder licht om te dragen.
2. heeft vering, zodat de klappen als je van de heuvel afgaat opgevangen worden.
3. is in te klappen en in een rugzak met je mee te nemen.
4. degelijk en kan zo jaren mee.

Nadeel: hij is ook super-duur. De prijs is 549 euro + 32 euro verzendkosten = 581 euro! De officiële naam voor deze slee is de Alurunner en hij is hier te koop.

Zelf word ik bij het zien van dit soort producten overvallen door het gevoel ‘Die wil ik ook hebben!’, maar dat is dan meteen een van mijn zwakheden. Ik geef gewoon te makkelijk geld uit. Maar al te vaak moet ik later – na zo’n aanvankelijk enthousiaste reactie – constateren dat ik het gekochte product eigenlijk niet zo vaak gebruik als ik veronderstelde. Dat geldt natuurlijk ook voor zo’n slee. Hoe vaak in het jaar zou je daar op zitten? Een dagje huren voor 20 euro (ik weet niet of het kan en of het dat kost, maar dat is toch een redelijk bedrag?) is waarschijnlijk zinniger.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.